18.3 C
Čakovec
Utorak, 6 lipnja, 2023

Selnički načelnik Ervin Vičević u koroni, evo kako mu je

Načelnik Ervin Vičević potvrdio nam je u telefonskom razgovoru da je pozitivan na koronavirus.

Ispričao nam je svoje iskustvo koje u nastavku u cijelosti prenosimo:

– Simptome korone nisam osjetio. U petak, 6. studenoga, oko 17 sati dobio sam temperaturu 37,5. Kroz dva sata povećala se do 38,5. Tada je počela bol i peckanje u mjehuru nakon čega sam morao svaki sat vremena mokriti. Pošto sam jednom već prebolio tešku upalu mjehura jasno mi je bilo da je imam opet. U 5 ujutro zvao sam hitnu i dogovorio dolazak u bolnicu. U 6 i 10 primljen sam na odjel gdje sam kratko pao u nesvijest. Malo zatim, brzim testom ustanovljeno je da imam i koronu.

Pošto spadam u rizičnu skupinu zbog srčanih problema čekao sam rendgen srca i pluća, nakon nalaza sam pušten kući. Popodne sam čekao antibiotik, a popodne je počeo i suhi kašalj što pripisujem prvom simptomu korone.

Subota na nedjelju, a posebno nedjelja na ponedjeljak bila je teška. Temperatura uz Lupocet iznosila je 38,8. Krevet je bio kompletno mokar. Kašalj je prestao i negdje oko 2 sata u ponedjeljak ujutro počela su mi suziti oba oka, jedno jače. Izraženo pečenje i jednostavno nisam ništa vidio. To je trajalo pola sata i to mi je bilo nekako najgore.

Tada sam već osjećao i otežano disanje, ali nisam se javljao nikome nego je Lupocet 1000 učinio svoje. Zaspao sam dva sata i jučer sam imao temperaturu, ali više ne tako visoku s tim da je ujutro i nije bilo, a nema je ni danas ujutro. Vratio se suhi kašalj kao jedan blaži simptom. Od nedjelje popodne izgubio sam osjet mirisa, a okus osjetim jedva. Sve je bljutavo, što god da stavim u usta, iako osjećam glad. S obzirom na to da imam dvije dijagnoze, kako bi bilo da je samo korona, ne znam.

Ne znam od koga sam dobio i nije ni bitno, u nikoga neću upirati prstom. To mi sve teško pada jer me već umara psihički. Nakon dvije samoizolacije sada ponovno izolacija. Od 22. srpnja bio sam na poslu svaki dan. Primio sam, mogu reći stotine ljudi. Većina ih se drži pravila, neki ne, ali svi su bili primljeni. Stvarno se time ne želim opterećivati. Za sve koji su bili u kontaktu poslao sam oib i tel brojeve prema dogovoru s epidemiologom koji nakon zaprimljenih podataka dalje zove ljudi i dogovara se s njima.

U nedjelju popodne zvala je epidemiologinja i sve smo dogovorili. Što se tiče ukućana, svi smo do 16. studenoga u izolaciji s time da zadnja 3 dana ne smijem osjećati nikakve simptome.

Zatvoreni smo svaki u svojoj sobi. Ja sam u spavaćoj sobi i supruga mi na tanjuru donese jelo za pojesti. Ona je u dnevnoj sobi, a djeca na katu. Zabrinuti jesmo zbog djece i dugi će biti ovi dani do kraja izolacije. Telefoniramo jedan drugome, proći će.

Kako je neki dan bio jedan ružan natpis o djelatnicima hitne, ja ih ovim putem sve pohvaljujem. Došao sam u jednoj smjeni, izašao u drugoj. Tehničar i doktor bili su razgovorljivi iako prepuni posla. Posebno mi se dojmilo kada su me pitali je li vam zima, i odmah su mi donijeli dekicu. Onako obučeni cijeli dan, nije im lako.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,623FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE