TRŽIŠTE NEKRETNINA: Cijena kvadrata u Čakovcu dosegla 1400-1500 eura

kuhinja
Ilustracija, Foto: Pixabay

Cijene nekretnina u cijeloj Hrvatskoj naglo su se povećale posljednjih nekoliko godina. Prema posljednjim podacima Državnog zavoda za statistiku stanovi su u godinu dana poskupjeli oko 7,5 posto, u novogradnji za više od 10 posto.

Cijene novih stanova su dosegle cijenu od 1400 eura po kvadratnom metru, a penthouse 1500 eura. Smatram da su cijene dosegle vrh ili će se još malo povećati s obzirom na moguću veću potražnju, kazala nam je Tatjana Tkalčec iz agencije KTB nekretnine sa sjedištem u Čakovcu. 

Što se tiče samog grada Čakovca, cijene su uglavnom takve, dok su u ostalim mjestima u Međimurju nešto niže. U Prelogu, Murskom Središću i ostalim mjestima su kreću se oko 1.000 eura po metru kvadratnom za novogradnju. Usporedbi s Čakovcem, u manjim se mjestima gradi nešto manje. Potražnja postoji i u tim gradovima za kupovinom stanova, ali je nešto veća za kućama. Cijene stanova starogradnje u takvim sredinama se mogu naći i za 500 eura po kvadratnom metru, ali je takva ponuda jako mala. 

Cijene stanova novogradnje u drugim gradovima i mjestima u Međimurju su nešto manje, s obzirom na to da je cijena kvadrata zemljišta manja. Manje su i komunalne naknade od samog grada Čakovca pa ti elementi pojeftinjuju gradnju. Svi ostali elementi koji su potrebni da se jedna stambena zgrada izgradi iznose kao i u Čakovcu, napominje Tkalčec na pitanje vezano uz stanje tržišta nekretnina u Međimurju. 

Ostavi komentar