Suradnja poduzeća inkubiranih u TICM-u na razvoju digitalnog kioska predstavljenog u Münchenu i Londonu

digitalni kiosk
Članovi razvojnog tima

Činjenicu da su stanari TICM-ovog poduzetničkog inkubatora kreativni i poduzetni profesionalci, potvrđuje suradnja na razvoju inovativnog marketinškog projekta koji je HIWE IT predložio svojim partnerima u Couchbase-u.

Kao jedan od vodećih distributera NoSQL baza, Couchbase surađuje s velikim poduzećima svjetske tehnološke scene i u stalnoj je potrazi za novim marketinškim idejama.

Iz tog razloga, Hiwe-ovoj inicijativi dan je slobodan prostor za realizaciju, osobito u svjetlu činjenice da HIWE IT izuzetno dobro poznaje Couchbase tehnologiju, zbog čega je 2019. godine i postao Solution and Tehnology Couchbase partner.

Hiwe IT odlučuje u realizaciju projekta uključiti i druge kreativce iz TICM-ovog poduzetničkog inkubatora, stoga se projektu priključuje Goran Levačić iz GoranUX-a i Dorian Marciuš iz Inspirited Media.

 

 

Mjesec dana nakon, nastaje prvi Couchbase-ov IoT marketinški alat: digitalni kiosk sastavljen od četiri ekrana na dodir na kojima se nalaze animirani roboti koji međusobno komuniciraju prilikom korisnikove interakcije sa sučeljem aplikacije.

Kiosk sadrži hardware za pokretanje Couchbase-ove tehnologije i u potpunosti je sklopljen u Hiwe IT-u. Tamno, čvrsto kućište sa Couchbase-ovim logotipom ciljano pruža kontrast najzanimljivijem dijelu kioska koji se odvija na gornjim ekranima, gdje prilikom svake interakcije roboti ožive, pokreću se te međusobno komuniciraju.

Na taj se način ostvaruje cilj cijele ideje – u potencijalnom klijentu probuditi dječju radoznalost po uzoru na citat Friedricha Nietzchea “In every real man a child is hidden that wants to play.”

Svaki od pet uređaja predstavlja jedan dio Couchbase-ove usluge – najveći ekran obavlja zadaću web aplikacije, a četiri manja ekrana vrte mobilnu aplikaciju, dok ih sve u pozadini povezuje Couchbase-ov server.

Pritom uređaji dolaze s likovima robota, kojima su Goran i Dorian dali jedinstveni izgled i animacije pa svaki od njih na dolaznu poruku reagira na svoj način. Roboti Sadi, Mimi, Megi i Franz također su i svojevrsna posveta Hiwe-ovim suradnicima, koji su se rado odazvali pozivu na fotografiranje uz svoj animirani lik robota.

Ostavi komentar