Stiže drastična promjena vremena: Metereopati oprez, okreće na jugo!

Ilustracija

Nakon lijepog snježnog ugođaja, baš prigodnog u ove predblagdanske dane i temperatura koje su noću išle značajno ispod ništice, u nedjelju na ponedjeljak u noći dolazi južina koja će u potpunosti promijeniti vremenske prilike.

Posebno se trebaju paziti metereopati, svi oni koji kada zapuše jugo imaju velikih problema s tlakom, glavoboljama i drugim sličnim problemima. Topli, vlažni južni vjetar, često loše utječe i na ljudsko raspoloženje koje zna prerasti u depresivno stanje.

Promjena vremena i porast temperature osjetiti će se već tijekom ponedjeljka kada će ona porasti za za čak oko 20 stupnjeva nego je to primjerice bio slučaj u subotu na nedjelju u noći, iz debelog minusa otići u isto takvi plus i kretati se između 10-13 stupnjeva, dok će u utorak biti za prosinac potpuno neprimjerenih 16-17 Celzijusa uz oblačno i tmurno vrijeme i mogućnost kiše.

Uglavnom, nastupa drastična promjena vremena, koja će nažalost po svemu sudeći u dva dana otopiti sav napadali snijeg u Međimurju i lijepi ugođaj prosinačkih predblagdanskih dana. U srijedu će još k tome cijeli dan padati dosadna kiša.

Krajem tjedna koji je pred nama, južni vjetar će zamijeniti sjeverni i sjeverozapadni, ali temperatura neće ići u minus, već će se kretati u noći oko 0, a danju oko 4-6 Celzijusa, uz kišna razdoblja. Baš bezveze!

Ostavi komentar