Sportsko – rekreativni susret slijepih osoba

slijepi
Ilustracija

Udruga slijepih Međimurske županije provela je sportsko – rekreativni susret. Prema Dogovoru o međusobnoj suradnji, članovi Udruge te srodnih udruga slijepih sudjelovali su na cjelodnevnom druženju na obali starog toka rijeke Drave u Donjoj Dubravi. Članovi Udruge slijepih Međimurske županije, Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Murska Sobota i Ptuj te Udruge slijepih Varaždin imali su mogućnost igranja viseće kuglane i šaha, šetnje i vožnje s čamcem, a posebno iznenađenje bio je stand-up komičar Aleksandar Lazić.

Ova aktivnost organizirala se se sa svrhom doprinosa društvenoj integraciji slijepih osoba, smanjenja njihove izoliranosti, poboljšanja psihofizičkih sposobnosti i snalaženja u prostoru.

Susret je proveden kao jedna od aktivnosti projekta Korak naprijed, koji financiraju Općine: Selnica, Domašinec, Nedelišće, Strahoninec, Kotoriba, Belica, Orehovica, Goričan, Pribislavec, Donja Dubrava, Sveti Juraj na Bregu, Donji Vidovec, Sveti Martin na Muri, Mala Subotica, Gornji Mihaljevec, Podturen i Štrigova te Gradovi Prelog i Mursko Središće.

Ostavi komentar