Slavlje uz 70 godina čakovečkog Bioinstituta

bioinstitut 70 godina
Obilježavanje 70-te obljetnice postojanja Bioinstituta

Od katastarske ambulante sa dva veterinara i dva bolničara te brend međimurska pečenka, čakovečka veterinarska ustanova došla je danas do 100-tinjak doktora veterinarske medicine, diplomiranih inženjera kemije, fizike, biologije, prehrambene biotehnologije, agronomije, diplomiranih sanitarnih inženjera, diplomiranih ekonomista, pravnika i potrebnog tehničkog osoblja.

Saša Legen, direktor Bioinstituta
Saša Legen, direktor Bioinstituta

Put je trasiran 1949. godine i tijekom dugih 70 godina ustanova je mijenjala lokaciju djelovanja, zaposlenike, 4 direktora ali i ime pa je tako današnji Bioinstitut poznat van granica Međimurja i Hrvatske. Od početne veterinarske djelatnosti, Bioinstitut je izrastao u multidisciplinarnu ustanovu, te svojim djelovanjem pokriva više područja posebice ona u laboratorijskoj dijagnostici odnosno javnom zdravstvu.

Upravo u spomenutom segmentu laboratorijske dijagnostike postao je jedan od vodećih u Republici Hrvatskoj prvenstveno u analizi hrane, vode, predmeta opće uporabe te u laboratorijskim analizama vezanim za zaštitu okoliša.

Poslovni sustav Bioinstituta čine kemijski i mikrobiološki laboratorij, služba sanitacije i sustava kvalitete, DDD služba, služba veterinarskih pregleda i kontrola, veterinarske ambulante, služba računovodstva i financija te služba pravnih i komercijalnih poslova

Prateći suvremene trendove upravljanja poslovnim sustavima te samim operativnim procesima unutar istih, Bioinstitut d.o.o. je od strane Hrvatske akreditacijske agencije akreditiran u skladu sa dvije norme:

  • HRN EN ISO/IEC 17025
  • HRN EN ISO/IEC 17020

 

Ostavi komentar