Međimurci, oprez: Policija najavljuje akcije ‘Alkohol’ i ‘Nadzor brzine’

alkohol
Ilustracija, Foto: Pixabay

Policija na području Međimurja uskoro će provesti dvije akcije.

– Tijekom noći sa 6. na 7. kolovoza u vremenu od 21:00 do 3:00 policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će provoditi operativnu akciju „Alkohol“.

Aktivnosti akcije usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, na nadzor korištenja mobitela sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja, priopćila je međimurska policija.

Najava akcije “Nadzor brzine“

– U razdoblju od 8. do 14. kolovoza, sve policijske postaje na području Policijske uprave međimurske će kroz redovnu službu pojačano provoditi nadzor brzine kretanja vozila i operativnu akciju “Nadzor brzine“.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2022. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Nadalje, 9. kolovoza 2022. godine sve policijske postaje provesti će ciljanu akciju „Nadzor brzine“ u vremenu od 12:00 do 18:00. Policijska uprava međimurska ovu akciju provodit će u suradnji s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom.

Akcija „Nadzor brzine“ usmjeriti će se na:

  • suzbijanje prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina,
  • suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu), priopćili su.

Ostavi komentar