Pionirkama ŽNK Međimurje – Čakovec prvo mjesto u Mađarskoj

U mađarskom Szombathelyu jučer je završio nogometni turnir za djevojke do 15 godina starosti pod nazivom “Savaria Tournament” u organizaciji Illes Akademije, a koji se održavao protekla dva dana.

Akademija Illes već dugi niz godina organizira turnir za dječake, ali su ove godine zbog sve veće popularnosti ženskog nogometa odlučili po prvi puta organizirati ga i u ženskoj kategoriji. Turnir se igrao pod pokroviteljstvom UEFA-e koja posljednjih nekoliko godina pokušava na sve načine popularizirati ženski nogomet, a rezultati su vidljivi već prema broju gledatelja u polufinalima i finalu ženske Lige prvakinja, kao i na ovogodišnjem Euru koji je u Engleskoj završio prije 4 dana.

Na turniru su osim naših djevojaka nastupale još tri momčadi (ŽNK Radomlje, Diósgyőri VTK i Illes Academy), a igralo se prema grupnom sistemu gdje je svaka ekipa odigrala 3 utakmice. Naše djevojke u prve dvije utakmice upisale su dvije pobjede. Prvu protiv Diósgyőri VTK 3:0, a drugu protiv domaće ekipe rezultatom od 7:2.

S obzirom da je ekipa ŽNK Radomlje u prve dvije utakmice također upisala dvije pobjede, zadnja utakmica protiv njih bila je poput finalne, s time da je zbog slabije gol razlike našim djevojkama trebala pobjeda. Utakmica protiv ekipe Radomlja bila je zaista teška i s puno preokreta, gdje su naše djevojke povele, da bi 15 minuta prije kraja utakmice protivnice preokrenule rezultat i vodile s golom prednosti. Naše djevojke nisu se predavale i u 10 minuta preokrenule su rezultat na 4:2. Već sljedeće minute protivnice iz kaznenog udarca smanjuju rezultat na 4:3, a naša ekipa ostaje s igračicom manje zbog crvenog kartona. Protivnice pritišću zadnjih nekoliko minuta, ali naše djevojke uspjevaju očuvati prednost od jednog gola razlike i zasluženo uspjevaju osvojiti turnir.

Od pojedinačnih nagrada za najbolju strijelkinju proglašena je Karla Kivač koja je postigla 7 zgoditaka, dok je Evica Kralj proglašena najboljom vratarkom.

tekst i foto: ŽNK Međimurje – Čakovec

Ostavi komentar