Prvi nastup i prvi WTA i ITF bodovi za međimursku tenisačicu

ruzic2
Prvi WTA i ITF bodovi za našu Antoniju

Šesnaestogodišnja Antonija Ružić (TK Franjo Punčec) zaustavljena je u polufinalu na svojem prvom ITF turniru koji se održao u Tučepima. Profesionalni turnir za ženske tenisačice nagradnog fonda 15.000 USD, jedini je turnir tog tipa u Hrvatskoj.

U prvom kolu naša je tenisačicu svladala Ivu Zelić, također iz Hrvatske sa rezultatom 6:1, 0:6 i 6:0. Od drugog kola, Antonija je nastupila kao jedina hrvatska igračica na turniru. Švicarku Nicole Gadient pobijedila je sa 6:4 i 6:3, dok je u četvrtfinalu bila bolja od Oane Georgeta Simon iz Rumunjske, koju je svladala bez poteškoća, također u dva seta 6:2, 6:3. Prava drama odvijala se u polufinalu gdje je ipak slavila iskusnija 20-godišnja Slovenka Veronika Erjavec rezultatom 6:2, 4:6, 7:5.

Osim izvrsne igre i rezultata u singlu, Antonija je usporedno došla do finala u parovima. Iako obično na turnirima ne nastupa u igri parova, Antonija i njena suigračica Tamara Malešević iz Srbije nadigrale su protivnice u tri teška meča i stigle do finala, gdje su poražene od SLO-BIH kombinacije Erjavec/Berberović.

Tako je Ružić osvojila prve WTA i ITF profesionalne bodove, koji će je ubaciti među 1000 najboljih tenisačica svijeta, dok je osvojila prvu novčanu nagradu za nastup u singlu i paru.

Ostavi komentar