Preminuo HAIX®-ov direktor Ewald Haimerl

ewald haimerl haix
Ewald Haimerl

Ewald Haimerl, direktor i vlasnik poduzeća HAIX® za proizvodnju obuće i odjeće iznenada je preminuo 13. srpnja, potvrdili su nam službeno iz HAIX® u Maloj Subotici.

– Ewald Haimerl bio je osoba koja je ostavila značajan trag u njemačkoj obućarskoj industriji. Kao izučeni obućar i zamjenik zapovjednika vatrogasne postrojbe u Mainburgu, 1992. godine preuzeo je poduzeće svog oca s vizijom da gumene vatrogasne čizme zamijeni vrhunskim proizvodom od kože. Ta ideja omogućila je Ewaldu Haimerlu probijanje na tržište. Ubrzo je razvio i niz drugih proizvoda za policiju, spasioce i vojsku.  U narednim godinama Ewald Haimerl je svojim poduzetničkim duhom i sposobnošću predviđanja firmu pretvorio iz regionalnog obrtnika u globalnog igrača.

Danas ovo obiteljsko poduzeće zapošljava više od 1300 djelatnika i djelatnica te isporučuje svoje proizvode u devedesetak zemalja diljem svijeta. Svake godine iz postrojenja u Mainburgu (Njemačka) i u Maloj Subotici (Hrvatska) izlazi oko 1,3 milijuna pari cipela. Za Ewalda Haimerla samo je najbolja kvaliteta bila dovoljna za njegove proizvode „Made in Europe“, stoji u priopćenju iz HAIX®-a.

 

Ostavi komentar