Dođite ovaj vikend u Hotizu na 24. Hotiške ribičke dane!

hotiški ribički dani

Manifestacija Hotiški ribički dani nadaleko je poznati turističko kulturni događaj koji se organizira u Hotizi u općini Lendava. Kulinarska priredba Pomurja na kojoj se čiste ribe, pripremaju na tradicionalni hotiški način, čiji recept seže u dugu ribičku povijest Hotižana. Svake godine, u tri dana koliko Hotiški ribički dani traju očisti se više od 1000 kg riba.

Četvrtak, 18. srpnja

Hotiški dani počinju ovog četvrtka u 19 sati, otvorenjem izložbe slika u dvorani Doma Krajanov u Hotizi. U 20 sati je svečano otvorenje 24. Hotiških ribičkih dana i zabava uz skupinu Polanski zvoki. Kulinarska ponuda je od 18 sati na dalje.

Petak, 19. srpnja

Nastavljaju se ribički dani, uz zabavni program, tombolu i naravno kulinarsku ponudu. U 19 sati na terasi Centra Banffy u Lendavi počinje koncert Sound of Lendava – Abigel & Jackie’s Gun. Glazbene skupine izvodit će grung i panka, ali i rock iz 90-tih.

Subota, 20. srpnja

U Hotizi u 18 sati počinje tradicionalno druženje umirovljenika i drugih skupina, glazbeni program uz Štajerske fakine, te turistički vlak, kočija, te napuhanci za skakanje za djecu.

KUD Gruntovec iz Koprivnice posjetitelje će uveseljavati i prisjetiti ih Dudeka i Regice, Presvetloga, Cinobera.

U subotu već od podneva možete uživati u bogatoj domaćoj tržnici i kulinarskoj ponudi. Na večer, u 21 na ljetnoj pozornici Gledališke i koncertne dvorane Lendava pogledajte film „Ne bom več luzerka”

Ostavi komentar