-1.7 C
Čakovec
Nedjelja, 5 veljače, 2023

Preloški tim srednjoškolaca natječe se na naprestižnijem natjecanju u Italiji

U ponedjeljak 17. listopada u talijanskom gradu Senigalliji započinje 35. konferencija i natjecanje AEHT, najjače i najprestižnije natjecanje turističko –ugostiteljskih škola iz cijele Europe.

Natjecanje će trajati cijeli tjedan, a najbolji učenici iz najboljih turističko – ugostiteljskih škola iz cijele Europe natjecat će se u 11 različitih disciplina: Pastry, Barista, Restaurant Service, Wine Service, Coctail, Culinary Art, Decathlon, Front Office, Hospitality Management, Tourist Destination i Strategic Thinking. Svoje predstavnike na ovom top natjecanju ima i Srednja škola Prelog, i to u tri discipline:

-u disciplini Front Office (Poslovanje recepcije hotela) natjecat će se Ema Kos iz 4. razreda turističko – hotelijerskih komercijalista pod mentorstvom prof. Marine Branilović.

-u disciplini Dechatlon (kuhanje u timu pred publikom) natjecat će se Karlo Gracin Šardi iz 3. razred kuhara pod mentorstvom nastavnice kuharstva Anice Naranđa.

-u disciplini Coctail (pripremanje koktela) natjecat će se Ivana Hansderfner, iz 4. razred turističko – hotelijerskih komercijalista pod mentorstvom nastavnika Zorana Tomašića.

Pripreme za odlazak u Italiju u sva tri tima bile su složene i zahtjevne, no svi su uistinu s entuzijastom prionuli na posao pa u dobre nastupe ne sumnjamo. Kako iz organizacijskih razloga sva tri mentora ne mogu s njima na put, pratit će ih mentorica Anica Naranđa te koordinatorica projekta Receza u Srednjoj školi Prelog Sanja Kovačić.

Sretno ekipa!

Izvor: grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,695SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE