Posavec: Nećemo surađivati s HDZ-om!

Jučer, 2. svibnja prije samog otvorenja nove zgrade Srednje škole Čakovec, Matija Posavec dao je kratku izjavu za medije.

Što nam je rekao pročitajte u nastavku.

Ostajete li pri tome da NPS neće surađivati s HDZ-om?

– Nezavisna platforma Sjever s dva mandata u hrvatskom Saboru ostaje čvrsto pre stavu, kakav je držala i prije, tijekom kampanje i poslije izbora. Ukoliko se formira Vlada lijevoga centra, mi ćemo tu Vladu podržati. Međutim sve manje su šanse za to, svatko ima neko svoje uvjete i smatram da bi najbolje bilo da se izbori ponove.

S obzirom da je DP u kampanji nastupao sa antihadezeovskim razmišljanjima bi li ta suradnja bila i svojevrsna prevara birača?

– Ne mogu to komentirati odnos DP-a i HDZ-a je u ovim pregovorima takav kakav je. Oni moraju odlučiti i biti odgovorni prema svojim biračima. Jer politika ne završava izborima, ona se nastavlja svakog dana. Ako se oni uspiju dogovoriti ja im želim svu sreću.

Znači lijevoj opciji zapravo ne dajete nikakve šanse za formiranje Vlade?

– Nije da ne dajem nikakve, no dajem sve manje šanse zbog svega što gledamo svaki dan. Jednostavno parlamentarna većina je matematika, vi morate skupiti 76 ruku da izaberete predsjednika Sabora, odnosno da formirate Vladu.  Vidimo da svatko ima neke svoje uvjete te iz razno raznih razloga jedni sa drugima ne žele surađivati.

Hoćete li danas razgovarati s gospodinom Plenkovićem? Hoćete li ako dobije dobre uvjete ipak podržati HDZ i pridružiti im se ili pak isključujete svaku mogućnost za tu opciju?

–  Dakle što se tiče susreta s predsjednikom Vlade, mi smo danas ovdje na otvorenju škole te nisu predviđeni naši fizički susreti. Ako pratite moj osobni politički život posljednjih 10 godina, on je vrlo jasan, iskren i čist i ja uvijek idem težim putem. Koliko god taj teži put bio on je takav da je u korelaciji i s voljom birača. Sjetite se kad je 2017. godine kada je moja tadašnj stranka, HNS ulazio u koaliciju s HDZ-om, ja sam odmah izašao iz stranke. Na izbore sam ovaj puta išao potpuno samostalno. Želim stvarati jednu samostalnu regionalnu opciju koja će biti u kraju koji je najproduktivniji, najrazvijeniji, a do sada nije imao pažnju ne samo ove nego i svih dosadašnjih Vlada.

Znači li to da ćete ako vam se ponude dobri uvjeti za vašu regiju koalirati s HDZ-om?

– Ako biram hoću li iznevjeriti očekivanja birača ili da li ću ipak ići lakšim putem, a ne težim, onda ću uvijek birati teži put. Ići ću njim kako ne bih iznevjerio volju birača, a vidite i po rezultatima izbora da oni birači na sjeveru Hrvatske to cijene.

Znači nema nikakve šanse da date svoju ruku suradnji s HDZ-om?

– Nema.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE