Vijećnike u Vratišincu ujedinio besplatni vrtić za treće dijete, a zavadila podjela dječjih darova

Općinsko vijeće Vratišinec na zadnjoj radnoj sjednici ovoj godini donijelo je proračun u visini od 17,6 milijuna kuna, većinom vladajućih glasova i suzdržanosti oporbenih vijećnika SDP-a.
Ovaj put SDP nije predložio amandmane jer se još nisu realizirali oni koji su predlagali prethodne godine, podržali su proračun, kazala je Biserka Tarandek u ime kluba vijećnica SDP-a. Kritike su posebno usmjerili na načelnika Zdravka Mlinarića (HNS) predbacujući općinskoj vlasti sporost u realizaciji projekata.
No i vladajuće i oporbu ujedinila je odluka da za treće dijete u vrtiću trošak boravak u potpunosti snosi Općina.


I dok ih je ta odluka ujedinila, igra pokvarenih telefona došla je na red na aktualnom satu vezano uz podjelu dječjih darova u školi. Jolanda Novak pitala je je li Općina sufinancirala poklone školskoj djeci s 50 posto, a ostalih 50 posto roditelji. Načelnik je to potvrdio, a nakon toga je uslijedilo pitanje zašto poklone neće dobiti svi učenici na školskoj priredbi u matičnoj školi, već da je podjela za učenike Gornjeg Kraljevca predviđena na priredbi u Gornjem Kraljevcu koju organizira KUD Udruga žena Gornji Kraljevec. Oporbeni vijećnici SDP-a tvrdili su da je inicijativa došla od predsjednice Udruge Štefanije Jambrošić, inače i predsjednice Vijeća mjesnog odbora Gornji Kraljevec i općinske vijećnice. U maloj općini kao što je Vratišinec pojedini vijećnici imaju više funkcija tako je vijećnik Damir Perhoč SDP i član Vijeća roditelja. On je kazao da je informacija na Vijeću roditelja da je to dogovor učiteljica područne škole sa Šteficom Jambrošić, ravnatelj se izvukao iz ove priče kazavši da on s podjelom darova nema ništa. Oglasila se i Štefica Jambrošić koja je rekla ništa ja sa školom nisam dogovarala, nego sam samo školi uskočila i ne vidim što je u tome loše. Uskočila sam na zamolbu učiteljica, jer je problem u tome da sva djeca nemaju prijevoz na priredbu, jer neki roditelji rade. Godinama priređujemo predstavu žive jaslice Božić u srcu kao udruga i nemam ništa protiv da i djeca pored naša održe i svoju priredbu, a s darovima nemam ništa. Niti sam ih kupovala, niti pakirala, niti ću ih dopremati. Udruga iz svojih sredstva u Gornjem Kraljevcu osigurava poklone za djecu predškolske dobi iz Gornjeg Kraljevca. Nemojmo uvlačiti djecu u rasprave na Vijeću, kazala je Štefica Jambrošić.
Nakon te igre pokvarenih telefona, da li je bolje da sva djeca dobiju poklone u matičnoj školi, ili će djeca iz Kraljevca dobiti u svom mjestu ostalo je nejasno kako će se podjela na kraju odigrati.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE