Policija predstavila ovogodišnje aktivnosti iz nacionalne preventivne akcije “Poštujte naše znakove”

Voditeljica Odjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave međimurske Alenka Hošnjak, na tematskoj je konferenciji za medije  predstavila predstojeće aktivnosti policije vezane uz početak nove školske godine.

U ponedjeljak, 9. rujna 2019. godine započinje nova školska godina,stoga Policijska uprava međimurska temeljem dosadašnjih iskustava u provođenju akcija koje su usmjerene na zaštitu djece u prometu i sprečavanje ugrožavanja njihovih života i ove godine započinje s aktivnostima iz nacionalne preventivne akcije “Poštujte naše znakove”.

Kako bi se prvenstveno zaštitila djeca, kao jedni od najranjivijih sudionika u cestovnom prometu, u blizini škola i vrtića pojačat će se kontrole prometa u koje će se osim policijskih službenika, uključivati i školske prometne jedinice. Ujedno, u svim prvim razredima osnovnih škola na području naše Županije provest će se edukativna predavanja na temu sigurnog kretanja prometnicama. Nakon predavanja prvoškolci, njih 1180, primit će promotivne materijale Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, kao što su reflektirajuće kišne kabanice  te  bojanke i slikovnice Hrvatskog auto-kluba, Auto kluba Čakovec.

Predavanje o sigurnom kretanju prometnicama na čakovečkom Trgu Republike

Za ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine od 9 do 11 sati na Trgu Republike u Čakovcu predviđeno je postavljanje prigodnog poligona za osposobljavanje pješaka i biciklista, namijenjenog prvoškolcima s područja grada Čakovca. Policijski službenici, najprije će održati predavanje o sigurnom kretanju prometnicama, nakon čega će djeca stečena teorijska znanja primijeniti u praksi. Potporu ovoj preventivnoj aktivnosti pružio je i Autoklub Čakovec.

-Koristimo prigodu da svim sudionicima u cestovnom prometu uputimo apel o pojačanoj opreznosti u prometu tijekom rujna te na striktno poštivanje prometnih pravila i propisa, osobito u blizini škola i dječjih vrtića. Svakako, potrebno je više strpljenja i razumijevanja prema “đacima prvacima”, kako bi njihovo prvo sudjelovanje u prometu bilo što sigurnije, kako za njih tako i za njihove roditelje. Ujedno, ističe Hošnjak,  pozivam roditelje da svojim primjerom ukažu djeci na potrebu poštivanja prometnih pravila i propisa.

-U nadi da ćemo zajedničkim aktivnostima doprinijeti većoj sigurnosti djece u prometu, svim učenicima i učiteljima želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu, uz sigurno i sretno sudjelovanje u prometu, poručili su na kraju iz policije.

Ostavi komentar