Oko 1000 eura za kvadrat stana u Prelogu!

prezentacija pos-a
Prezentacija POS-ove gradnje u Prelogu

Grad Prelog, u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama, organizirao je za zainteresirane građane prezentaciju o Programu POS–a (Program društveno poticane stanogradnje), odnosno zgrade koja će se graditi po tom princu na kraju preloške Ulice Matije Gupca. Prezentacija je nakon provedene ankete drugi korak u realizaciji izgradnje stambene zgrade na preloškom jugu o kojoj smo prvi pisali. 

Izgradnja stanova po programu POS-a već je odavno prepoznat program stambenog zbrinjavanja mladih obitelji, koje za manju cijenu kvadrata od tržišne te manju kamatu kredita koja je po novom svega 1,8 %, dobivaju sigurnost i kvalitetu gradnje njihovog doma. Zgrada bi se trebala graditi početkom 2020. godine i završiti iste godine.

Tridesetak potencijalnih kupaca

Prezentacija je organizirana kako bi se potencijalnim kupcima pojasnile sve pojedinosti i otklonile nejasnoće, u cilju da se stanovi projektiraju za poznate kupce, a ne da se grade te potom nude na tržištu.

Do sada se u Grad javilo 30-tak zainteresiranih građana i trenutno se provjerava njihova kreditna sposobnost. Potom će se sastaviti bodovna lista temeljem koje će se onda pozivati kandidati kako bi iz kataloga izabrali izgled svog budućeg stana. 

Prema planu, do kraja ove godine trebale bi se ishoditi sve potrebne dozvole i dokumentacija kako bi gradnja mogla krenuti početkom iduće godine.

Veliku priču o tome kako do POS stana u Prelogu možete pročitati u novom broju Međimurskih novina od petka 16. kolovoza.

Ostavi komentar