13.1 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Nj.E. Gašper Dovžan, veleposlanik Republike Slovenije obilazi Međimurje

Nj.E. Gašper Dovžan, veleposlanik Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj sa suradnicima stigao je u nastupni posjet Međimurskoj županiji.

Slovenski veleposlanik tijekom današnjeg dana obići će dio Međimurja. Po dolasku u našu županiju, najprije se sastao sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem, zamjenikom župana Josipom Grivcem te predstavnicima Grada Čakovca.

-Glavna tema našeg razgovora bila je kako dvije susjedne države mogu surađivati i funkcionirati u kontekstu novih perspektiva ulaska u Schengenski prostor, rekao je župan Posavec te dodao da to znači daljnje povezivanje i suradnja sa slovenskim općinama.

Bilo je riječi i o zajedničkim projektima tzv. prekogranične suradnje koji će se aplicirati prema EU fondovima, pa prometnom i gospodarskom povezivanju…

Naravno, razgovor nije mogao proteći bez pitanja o micanju žice koju je Slovenija postavila i velika je prijetnja divljim životinjama.

Nažalost, župan nije dobio datum kad će se ona maknuti, no veleposlanik je obećao kako će se raspitati i onda se čuti sa županom.

Slovenski veleposlanik uputio se potom na Mađerkin breg, a između ostaloga, posjetit će i slovensko poduzeće LTH Alucast u Čakovcu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,191FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE