10.1 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Prošli tjedan čak 10 prometnih nesreća, međimurska policija apelira: ‘Ne upravljajte ako ste konzumirali alkohol’

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno tri prometne nesreće i to sve s nastalom materijalnom štetom.

Međimurska policija ističe kako su greške koje su prethodile prometnim nesrećama: nepropisna i neprilagođena brzina (jedna prometna nesreća), nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag (jedna prometna nesreća), ostalo (jedna prometna nesreća).

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda je utvrđena kod dva vozača i to kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja općine Strahoninec u koncentraciji od 2,12 g/kg alkohola, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u petak, 14. srpnja 2023. godine oko 15:30 u Nedelišću, Ulici braće Radić i kod 36 godišnje vozačice osobnog automobila državljanke Bosne i Hercegovine, u koncentraciji od 2,19 g/kg alkohola, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila dana 16. srpnja 2023. godine oko 22:20 u Grabrovniku, priopćila je međimurska policija.

Prošli tjedan 10 prometnih nesreća

Obzirom da je u proteklom tjednu zabilježeno deset prometnih nesreća od čega su u pet navrata vozači bili pod utjecajem alkohola pozivamo građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, a posebno zbog trenutnih vremenskih prilika odnosno vrućina.

Isto tako pozivamo starije i zdravstveno ugrožene osobe da ukoliko nije potrebno izbjegavaju vožnju zbog temperaturnih ekstrema, dodali su iz policije u nastavku.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE