28.7 C
Čakovec
Srijeda, 6 rujna, 2023

Međimurje i dalje bez novooboljelih, higijena ruku najvažnija!

U Međimurskoj županiji ni danas nema novooboljelih osoba od koronavirusa. U Županijskoj bolnici je još samo jedna osoba oboljela od koronavirusa. Zbog povoljne epidemiološke situacije nastupilo je ublažavanje mjera. 

Načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec podsjetio je da na sprovodu može biti šira obitelj, dozvoljena je glazba, a cvjećari mogu izrađivati bukete za sprovode. Isto tako, na vjenčanjima može sudjelovati šira obitelj, ali slavlja su do daljnjeg zabranjena. Otvaraju se dječja igrališta i omogućuju rekreativne aktivnosti uz pridržavanja propisanih mjera.

Povodom Svjetskog dana pranja ruku ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl-Pal podsjetila je da je higijena ruku najvažnija u prevenciji širenja koronavirusa.

I dalje je iznimno važno pranje ruku i nošenje maske. Higijena ruku se može obavljati na dva načina. Prvi način je tekućom vodom i sapunom. Pranje ruku mora biti detaljno i trajati 60 sekundi. Drugi način je utrljavanje alkoholnog dezinficijensa 15 do 20 sekundi, naglasila je Payerl-Pal.

Obavijestila je i o početku provedbe upisa u prvi razred osnovne škole. Oni će se početi provoditi od ponedjeljka, 11. svibnja. Roditelji mogu očekivati poziv medicinske sestre radi dogovaranja termina. S djetetom mora doći jedan zdravi roditelj, te je poželjno da roditelj nosi masku.

Iz Stožera civilne zaštite Međimurske županijepozivaju građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE