10.1 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Mališani iz Dječjeg vrtića Cvrčak održali božićnu čajanku za svoje najmilije

U ponedjeljak, 4. prosinca u skupini „Trešnjice“ Dječjeg vrtića Cvrčak (matični objekt) održano je božićno druženje organiziranom Čajankom.

Skupina je od početka pedagoške godine uključena u projekt „Čajanka s tetom Juliom“. Projektne aktivnosti djeci nude prilike za upoznavanje slikovnica britanske autorice Julije Donaldson na hrvatskom i na engleskom jeziku u posebnoj atmosferi, uz šalicu čaja i niz aktivnosti primjerenih određenom dječjem uzrastu.

Nakon prve interne čajanke „Trešnjice“ su upriličile Božićnu čajanku za svoje najmilije. Realizaciji ovog uistinu posebnog druženja zajedničkim su snagama doprinijeli svi prisutni. Roditelji su kod kuće sa svojim mališanima ispekli suhe kolačiće kojima su se častili uz čaj. Djeca pak su iz svoje kolekcije igračaka izdvojila po jednu kojom se više ne igraju te je zapakirali kao poklon za prijatelja iz skupine. Vođeni idejom da je lijepo primati darove, kod djece se ovim činom htjelo osvijestiti da je još ljepši osjećaj darivati druge. Nesebično darivanje čin je humanosti koji od najranije dobi utječe na formiranje održivih zajednica.

Za božićni ugođaj, osim odgojiteljica Helene i Valentine koje su vođene stručnim znanjima i vještinama oformile nove prostore za igru kojima se utječe na razvoj socijalnih vještina kod djece, zaslužni su i roditelji i djeca koji su te iste prostore ukrasili božićnim dekoracijama.

Sama Čajanka kao glavni ishod božićnog druženja djece, njihovih obitelji i odgojitelja zaokružena je čitanjem slikovnice Julie Donaldson „Najotmjeniji div u gradu“ koja nosi poruku „Let’s share!“. Druženje, razgovor i igra nakon planiranih aktivnosti dodatno doprinose njegovanju odnosa i komunikacije unutar skupine.

Hvala roditeljima, odgojiteljima i djeci na prekrasnom druženju i komunikaciji unutar skupine koja pomaže u boljem razumijevanju, poštovanju i povjerenju, poručuju iz Dječjeg vrtića Cvrčak. (lv)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Bezvremensko labuđe jezero

Labuđe jezero