Kotoripska škola dobila izviđačku družinu

Izviđači

Od ove školske godine u OŠ Jože Horvata postoji nova izvannastavna aktivnost, Izviđačka družina Kotoriba koja djeluje u sklopu Odreda izviđača ‘Sirius’ Varaždin.

Prva aktivnost, na kojoj je sudjelovalo čak 39 članica i članova, bilo je 23. Jesensko okupljanje izviđača na Kalniku.

Oko 300 izviđača iz 11 različitih odreda i udruga okupilo se u subotu, u Kalniku, a u organizaciji Odreda izviđača „Kalnik” Križevci. Nakon otvaranja, organizirane su poletarske igre raspoređene na pet kontrolnih točaka do kojih su poletarci trebali doći uz pomoć karte.

Istovremeno su izviđači i istraživači imali orijentacijsko natjecanje – ispit znanja o Kalniku i Savezu izviđača Hrvatske, prvu pomoć, čvorove, signalizaciju, mrtvu kontrolnu i šatore te brzi dio staze.

Sve ekipe su uspješno prošle sve staze nakon kojih su dobile ručak i slobodno vrijeme do zatvaranja okupljanja. Kako su učenici naše škole prvi put sudjelovali na ovakvoj manifestaciji, slobodno vrijeme su iskoristili za učenje postavljanja šatora. 

Svi izviđači su imali i zajednički zadatak: upoznati barem jednog novog prijatelja ili prijateljicu iz drugog izviđačkog odreda ili udruge što su uspješno i izvršili.

Izvor: OŠ Jože Horvata Kotoriba

 

Ostavi komentar