Učenički pjevački zborovi iz Preloga, Štrigove, S. Jurja na Bregu i Nedelišća idu na državno natjecanje

naslovnica pjevacki zborovi

Nakon što je na jubilarnoj 5. županijskoj smotri zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije nastupio rekordna broj zboraša prosudbeno povjerenstvo koje čine profesori Dada Ruža, Tomislav Cvrtila i Branimir Magdalenić predložilo je najbolje zborove koji će Međimursku županiju predstavljati na 62. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu 7. i 8. svibnja.

PZ mlađeg uzrasta OŠ Prelog
PZ mlađeg uzrasta OŠ Prelog

Prema objavljenoj listi Državnog povjerenstva na 62. glazbenim svečanosti hrvatske mladeži pozvani zborovi iz Međimurske županije su u A kategoriji PZ mlađeg uzrasta OŠ Prelog (voditeljica Jasmina Malek Križanec).

U B kategoriji PZ starijeg uzrasta OŠ Štrigova (voditeljica Nora Nemec), PZ starijeg uzrasta OŠ Ivana Gorana Kovačića Sv. Juraj na Bregu (voditeljica Jelena Grubić) i PZ starijeg uzrasta OŠ Nedelišće (voditelj Zvonimir Hajdarović) i PZ starijeg uzrasta OŠ Prelog (voditeljica Jasmina Malek Križanec).

Preloški zboraši prošli su na državno natjecanje i u A i u B kategoriji. Ujedno su i osvojili 1. mjesto u A kategoriji i 1. mjesto u B kategoriji na Županijskoj smotri zborova osnovnih i srednjih škola u Centru za kulturu u Čakovcu.

PZ starijeg uzrasta OŠ Nedelišće
PZ starijeg uzrasta OŠ Nedelišće

Pjevački zborovi u natjecateljskom programu nastupit će u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin. Kategorije A, A2 i Ca nastupaju 7. svibnja, a kategorije B i D nastupaju 8. svibnja.

foto: Vera Moharić

PZ starijeg uzrasta OŠ Štrigova
PZ starijeg uzrasta OŠ Štrigova
PZ starijeg uzrasta OŠ I. G. Kovačića, Sv. Juraj na Bregu
PZ starijeg uzrasta OŠ I. G. Kovačića, Sv. Juraj na Bregu
Pjevački zbor starijeg uzrasta OŠ Prelog

Ostavi komentar