MINI INTERVJU: Zagrebački modern rock bend Gretta o svojem 15. rođendanu i novom albumu!

Gretta na Beerfestu
Gretta na Beerfestu

Čakovečkoj publici predstavili su svoj album pod nazivom 15 koji je kompilacija glazbenog stvaralaštva Grette od 2004. godine

Na devetom izdanju čakovečkog Beerfesta u Starom Hrastu publiku je prvu večer dočekao atraktivan koncert zagrebačkog modern rock benda Gretta, čiji je bubnjar Robert Modlic iz Čakovca. Gretti je ovo ujedno bila prilika da proslavi svoju veliku 15. obljetnicu koju su obilježili izdavanjem kompilacije najboljih i najdražih pjesama sa svih pet albuma. Tako je nastala kompilacija hitova pod nazivom 15, a izašao je i novi svježi singl Hologram i Superstar.

Album 15 nije klasičan The best of s petnaest najvećih hitova jer se na njemu nalazi i nekoliko pjesama koje nisu doživjele veliki komercijalni uspjeh, no svaka od njih je na neki način obilježila period benda i stvaranja odlične glazbe.

Povodom 15 godina djelovanja benda, razgovarali smo s članovima rock kvarteta vokalom i gitaristom Tomislavom Čubekom, gitaristom Hrvojem Medanićem, bass gitaristom Tomislavom Kraljom i bubnjarom Robertom Modlicom.

beefest sjever

* Vratimo se u 2004. kad je bend osnovan. Što se sve promijenilo u ovih 15 godina?

Sve je krenulo nevino i iz ljubavi prema glazbi u mladenačkoj dobi. Prije Grette svatko je od nas imao neki bend, a prvo smo bili samo vokal i gitarist, a kasnije se sve to iskristaliziralo. Nismo očekivali da ćemo imati pet albuma. Da me netko pitao pred 15 godina rekao bih nema šanse. Ova originalna bend postava je od 2010. godine. U Čakovcu na Beerfestu smo predstavili upravo ovu kompilaciju naziva 15, a zadnji puta smo bili u Podroom Drink and music clubu prošle godine u 3. mjesecu.

* Čakovečka publika imala je prilike čuti kompilaciju 15 kao presjek pjesama nastalih kroz pet albuma? Koje pjesme biste istaknuli?

Iza nas je pet albuma, ne računajući ovaj Gretta 15 jer je on kompilacija svih pet albuma. Uvijek ističemo zadnje pjesme, jer starije sve znamo, pa su nam kao bendu napete ove nove poput Holograma i Superstara koji je izašao prije par dana. Upravo spot za singl Superstar planiramo snimiti u zoološkom vrtu, mislim da će to bilo pomalo bizarno, ali jako zanimljivo.

Čakovčanac Robert Modlic iz Čakovca i njegov sin Arsen
Čakovčanac Robert Modlic iz Čakovca i njegov sin Arsen

* Planovi u skorijoj glazbenoj budućnosti?

Mislim da ćemo se više fokusirati na koncerte i nećemo forsirati nove albume, ali korak po korak vidjet ćemo kako i što dalje. Pred nama je zanimljiv koncert na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, obožavamo kad sviramo u prostoru u kojem nikad nismo nastupili pa smo baš uzbuđeni. Radit ćemo koncert i na proslavi 94. rođendana zagrebačkog ZOO vrta. Takve su nam stvari baš fora. Imamo još razne pregovore, ali smo rašireni s godišnjim odmorima, tako da ćemo većinu ljeta provesti po Jadranu.

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar