FOTO: Međunarodni 14. “Spust murskih ladji”

Međunarodna manifestacija “Spust murskih ladji” održava se od 2003. godine, a cilj manifestacije je razvijanje sportsko – rekreacijskog turizma na rijeci Muri, upoznavanje i zaštita njezinih ljepota.

Društvo čolnarjev Dokležovje i Eko udruga “Murščak” Domašinec organizatori su ovogodišnjeg spusta koji je započeo u subotu 15.06. u Austriji – Cmurek, a završava u nedjelju 16.06. u općini Domašinec u Vrbulji.

Sponzori organizacije iz Slovenije su ZEG Slovenija, Općina Beltinci, Općina Tišina, Općina Murska Sobota i Općina Lendava, dok su sponzori organizacije iz Hrvatske Općina Domašinec, Općina Podturen, Grad Mursko Središće i Općina Sveti Martin na Muri.

Sudionici spusta stigli su u Mursko Središće oko 9 sati gdje su imali stanku i okrijepu uz zvukove “brežnih” tamburaša. Sudionike Spusta pozdravio je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak koji je ujedno prisustvovao istome te je naglasio:

– Sigurno je da nakon što se ukine Šengen ova lijepa manifestacija postati će jedna od vrlo interesantnih turističkih destinacija.

Ostavi komentar