Foto : Alenka Horvat i Andrej Hladnik pobjednici 6. Vanovskog cenera

Ove godine nastupio je 121 natjecatelj, od čega 72 na duljoj stazi od 9,3 km i 49 natjecatelja na dionici od 2,8 km.

Šesta po redu atletska utrka pod nazivom ”Vanovski cener“, ove je godine po prvi put održana u organizaciji novoosnovane Udruge sportske rekreacije “Sport za sve” Ivanovec, uz tehničku podršku AK Međimurje Čakovec. I ovogodišnji cener održan je u sklopu obilježavanja Dana mjesta, ali tjedan dana ranije od uobičajenog termina.

Po vrućem i sparnom vremenu, ne baš pogodnom za trčanje, najbolji rezultat u glavnoj utrci, koja se boduje i za Kup sjeverozapadne Hrvatske, ostvario je Andrej Hladnik, iz Preloga, član AK Varaždin s vremenom 0:34:01. Drugi je ciljem prošao Saša Horvat AK Međimurje Čakovec, dok je treći bio Dinko Solić AK Varaždin.

U ženskoj konkurenciji slavila je Alenka Horvat iz Novog Sela Rok, članica AK Varaždin s vremenom 0:40:32. Iza nje plasirale su se, kao druga Paula Šimunčić iz AK Sloboda Varaždin te kao treća Nada Siladi AK Međimurje Čakovec.

Mirjana Zidarić i Mladen Ignac slavili u utrci na kraćoj dionici

Na stazi duljine 2,8 km u muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Mladen Ignac iz Murskog Središća, član AK Međimurje Čakovec, drugoplasirani je Mario Horvat PG Geler Mali Mihaljevec, a treći Neven Horvat TK Rudar Mursko Središće. Kod žena najbolja je bila Mirjana Zidarić iz Lužana Biškupečkog, članica Ak Varaždin, druga je ciljem prošla Petra Kržina AK Međimurje, a treća Anita Husić CrossFit Zrinski Čakovec.

I ove godine održano je natjecanje u brzom hodanju na dionici od 2,8 kilometara u kojem su u ženskoj konkurenciji slavile Paulina Plačko, Marina Novaković Toplek i Alenka Novak kao tri prvoplasirane, te u muškoj konkurenciji Denis Toplek, Toni Novaković Toplek i Dominik Petek. Kao i ranijih godina na samom kraju natjecanja održana je i utrka djece na dionici od sto metara, na kojoj je ove godine sudjelovalo pedesetak mališana.

 

 

 

Ostavi komentar