FOTO: Prljavci probudili i Zrinske žestokom svirkom pred tisućama fanova u Čakovcu!

Prljavo kazalište Čakovec
Prljavo kazalište

Čakovečki bend Audio Detektiv bio je žestoka uvertira u još žešći nastavak druge koncertne večeri Porcijunkulova 2017.  Na glavnu pozornicu u Perivoju Zrinski istrčali su dečki iz zagrebačke Dubrave, koji svojim rock hitovima žare i pale ovdašnjim prostorima već punih četrdeset godina. A te se godine na članovima Prljavog kazališta, jednog od najdugovječnijih i najpopularnijih bendova u Hrvata gotovo i ne osjećaju.

Čakovečku publiku uveli su u dvosatni spektakl hitom ‘Radio Dubrava’, a potom su uslijedile njihove bezvremenske uspješnice kao što su ‘ Crno-bijeli svijet, Heroj ulice, Mojoj majci, Lupi petama’…  Basist Dubravko Vorih – Dudo napravio je sredinom koncerta intermezzo izvodeći svjetski hit ‘Stand by Me’ što je publika odlično prihvatila. Prljavci su s čakovečkom publikom i navijačkom pjesmom proslavili i pobjedu nad Mađarskom i osvajanje zlata hrvatskih vaterpolista na Svjetskom prvenstvu.

Prema tradiciji veliko finale i točka na “i” koncerta stigla je uz euforične izvedbe i pjevanje u “jedan glas” s publikom hitova ‘Mi plešemo’ (uz svirku odabranog domaćeg gitariste iz publike), potom legendarne ‘Marine’ i ‘Uzalud vam trud svirači’. Prljavci su žestinom i svirkom zasigurno probudili i “prodrmali” i duhove Zrinski u Starom gradu. Svirku Mladena Bodaleca, Jasenka Houre i “prljave” ekipe neće zaboraviti ni stanovnici kvarta Globetka koji su odlično čuli cijeli koncert. Noćašnji rock spektakl i čakovečka publika koja diše kao “jedan” pokazao je kako Čakovec još uvijek nosi etiketu rockerskog grada.

Nakon Prljavaca u Perivoj Zrinski večeras stiže dašak mora uz nastupe grupe Šufit.

Nezaboravnu tmosferu noćašnjeg koncerta Prljavog kazališta doživite i kroz fotogaleriju autora Zlatka Vrzana OVDJE.

 

Prljavo kazalište Čakovec
Čakovečko “Jezero” preplavile su sve generacije poklonika “Prljavaca”

 

Ostavi komentar