Kevin Bogdan i Žan Sabolčec osmislili foto kabinu MomentoSnap

Nova atrakcija, foto kabina MomentoSnap, postavljena je prije nekoliko tjedana je uz vidikovac Goričko sviralo na Mađerkinom bregu.

Ideja je oživjela zahvaljujući kreativnom duhu dvaju prijatelja, dvadesetpetgodišnjaka Kevina Bogdana iz Štrigove i Žana Sabolčeca iz Svetog Urbana.

Od ideje do realizacije 

Susreli smo ih na samom Mađerkinom bregu gdje su nam entuzijastično pokazali i kako ona funkcionira. Njezina upotreba je sasvim jednostavna. Prstom morate stisnuti na zeleni krug na ekranu za okidanje slike, a nakon toga počinje odbrojavanje i vi se brzo namjestite. Ako od prve niste zadovoljni, možete ponoviti koliko puta želite i tako sve do savršenstva – dok niste potpuno zadovoljni. 

Nakon toga, bacite 2 eura u kovanicama ili platite karticom i u trenu ćete dobiti fotografiju sebe i vaše obitelji ili prijatelja s prekrasnom pozadinom vinograda i vidikovca. To je to! Uspomena je sačuvana za vječnost.

– Vidjeli smo da je trend da se sve vraća fizičkom obliku – papiru. Na digitalnim platformama, na mobitelu svi zaboravljaju na slike. Imamo milijun slika, a praktički niti jednu ne vidimo. Ili nam se mobitel pokvari pa na kraju ostanemo bez ijedne slike, ispričao nam je dvojac Kevin Bogdan i Žan Sabolčec na naše pitanje kako su došli na ideju da naprave jednu takvu napravu.

Ideja se rodila prije osam mjeseci, a rezultat je produkt u potpunosti kreiran idejom Kevina i Žana, bez ikakve vanjske pomoći. Između njih ne postoji niti jedna druga firma koja bi ih kočila, a proizvod je napravljen u Statoplastu, Žanovoj obiteljskoj firmi. 

– S našom kabinom možete dobiti sliku, zalijepiti je na zid i imati uspomenu za stalno, naglašavaju Kevin i Žan

MomentoSnap kabina zauzima minimalan prostor – samo jedan kvadratni metar. Otporna je na sve vremenske uvjete i jednostavno se može postaviti bilo gdje gdje ima struje.

– Naša kabina ima minimalni otisak na podu. Jedan kvadrat je dovoljan da se montira i to je to. Praktički ga možeš staviti bilo gdje gdje ima struje. Ona je otporna na sve vremenske uvjete, može zapasti snijeg koliko želi. Sve se to otopi s njega, naglašava Žan, kao neke od karakteristike njihovog novog proizvoda.  

– Indoor kabine već postoje za vjenčanja.  Vidjeli smo da dosta ljudi želi to imati na svojim eventima, posebice na vjenčanjima.  Onda smo pomisli, zašto ne bi nešto takvo zaživjelo na našim turističkim lokacijama, prvo kod nas u Međimurju, a drugo i na ostalim turističkim mjestima u Hrvatskoj, dodaju u nastavku.  foto kabina momentosnap i zalazak sunca

Planovi za dalje 

Svoje foto kabine planiraju postaviti i na drugim turističkim lokacijama u Međimurju, a u planu je i izrada mobilne verzije. – Na primjer, mobilnu kabinu mogli bi seliti s Porcijunkulova na Špancir i slične događaje. – Također razmišljamo o mogućnosti promjene boje kabine da se uklopi u okolni ambijent, te o tiskanju personaliziranih naljepnica, istaknuli su naši sugovornici. 

– Cilj nam je bio jednostavnost korištenja, kaže Žan, a to smo i postigli. Kabina ima samo četiri gumba, a mogu je koristiti svi, od djece do starijih. Upute su dostupne na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, zaključuje štrigovski dvojac, a na vama je da sami isprobate i napravite fotografiju za uspomenu. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE