IO Međimurskog nogometnog saveza o aktualnostima u proteklom razdoblju, financijama i predstojećoj sjednici Skupštine

Izvršni odbor Međimurskog nogometnog saveza održao je 23. sjednicu na kojoj su se na dnevnom redu između ostalih našle i točke vezane uz aktivnosti saveza od prošle sjednice, financijsko izvješće s 3. klupskog malonogometnog prvenstva Međimurja, završni račun za 2017, te dogovor oko održavanja redovne godišnje skupštine, koja bi trebala biti održana tijekom prve polovice travnja ove godine.

Mato Kljaić predsjednik MNS-a podnio je izvješća o financijskom poslovanju s 3. klupskog malonogometnog prvenstva Međimurja i prijedlog završnog računa za proteklu godinu koji su jednoglasno prihvaćeni. Prihodi s ovogodišnjeg prvenstva održanog u Atonu u Nedelišću bili su 41.000 kuna, a rashodi 40.240 kuna. Ovom prigodom Kljaić je pohvalio odličnu suradnju s ekipom NGC-a Aton, ali i Međimurje-plina , bez kojih ovaj turnir, prepoznat i izvan Međimurja ne bi mogao biti odrađen na tako vrhunskoj razini.

Kada je riječ o stanju financija u savezu, bilo je istaknuto kako je prošlu godinu MNS završio s prihodima od 547.826,40 kuna, dok su rashodi bili 573.305,73 kuna. Administrativni manjak od 25.305,73 kune pokriti će se prenesenim viškom prihoda iz 2016. godine, tako da savez i dalje raspolaže s 186.624, 30 kuna potrebnih za djelovanje u narednom razdoblju.

Bilo je riječi o napravljenoj preregistraciji igrača za nastavak prvenstva, ali i problema nastalih uz liječničke preglede nogometaša, kao i sredstvima koja su na račun Međimurskog nogometnog saveza pristigla iz krovne nogometne organizacije, HNS za rad saveza, ali i pomoć nogometnim školama koje djeluju na području Međimurja o čemu više možete pročitati u novom tiskanom izdanju Međimurskih novina koje izlazi u petak, 23. ožujka.

Spomenimo i to kako će se redovna sjednica Skupštine održati sredinom travnja na kojoj bi moglo doći i do određenih promjena u Statutu i Poslovniku rada saveza, vezanih uz odustajanje nekih ekipa od natjecanja i broju zastupničkih glasova, kao i prijedlogu da se sudjelovanje u raspravi tijekom same sjednice Skupštine mora najaviti nekoliko dana prije njezina održavanja.

Ostavi komentar