Ime Vukovar svijetli i na MEV-u

Uoči Dana sjećanja na žrtive Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, studenti i profesori Međimurskog veleučilišta u Čakovcu u četvrtak su zapalili svijeće u znak sjećanja na sve poginule i nestale hrvatske branitelje, nedužne civilne žrtve, kao i žrtvu grada heroja.

Ispred zgrade Međimurskog veleučilišta u Čakovcu okupilo se 15-ak studenata, profesori i Uprava fakulteta koji su prigodnim obilježavanjem 31. obljetnice pada Vukovara odali počast svima koji su dali svoj doprinos u obrani i stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Budući da MEV kao visokoškolska institucija obrazuje buduće akademske građane, dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan istaknuo je važnost obilježavanja ovih datuma u hrvatskoj povijesti kako bi mladi na kojima svijet ostaje bili upoznati s vlastitom poviješću.

– Jedino su obrazovanjem možemo postići garanciju da se krvavi događaji na našim prostorima više nikada neće ponoviti. Zbog toga je uvijek važno promovirati istinu o Domovinskom ratu, učiti vlastitu povijest i prisjećati se hrabrih hrvatskih branitelja zahvaljujući kojima danas imamo samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku – rekao je dekan Klopotan.

Izvor: MEV

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE