7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Igrači NK-a Međimurje: ‘Klub nije ispunio elementarne uvjete, dio igrača nije dobio prihode iz sedmog mjeseca’

Nogometaši Međimurja na čelu s kapetanom Kuqijem šalju priopćenje koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

„Poštovani,

Sukladno svim okolnostima koje se dešavaju u NK Međimurje Čakovec, vezane isključivo za seniorsku momčad, jer kao što znate škola nogometa je u potpunosti  odvojena od seniorske momčadi.

Od početka nogometne sezone 2022/2023, organizacija, djelovanje i vođenje kluba nalaze se u ekstremno neodrživom stanju.

U tom kontekstu, nužno je odvojiti vođenje kluba od infrakstrukture kluba. Kako  je NK Međimurje definiran kao udruga isti pripada svim građanima grada Čakovca i Međimurske županije . Sukladno navedenom želimo se zahvaliti svakom građaninu grada Čakovca ponaosob, a posebno gradu Čakovcu na odličnim uvjetima koje su nam osigurali za treniranje i igranje utakmica jer grad održava i brine o infrakstruturi koju mi kao klub koristimo .

Iz navedenog razloga dužni smo izvjestiti javnost o drugom djelu vođenja kluba koji je potpuno neodrživ.

Naime, aktualna uprava kluba na čelu s predsjednikom  Gdinom Augustinom Jesenovićem , potpuno se suprotno i neodgovorno ponaša prema klubu i igračima, neizvršavajući minimalno svoje obveze koje su preuzeli kao uprava odnosno predsjednik kluba.

Od početka nogometne sezone 22/23 uprava, a posebno predsjednik kluba Gdin Augustin Jesenović nisu osigurali elementarne uvjete da bi klub mogao funkcionirati što je njihova obveza , a smatramo da ih nitko nije prisilio na da prihvate funkcije u klubu .

Kako od početka sezone klub nema kompletiran stručni stožer, igrački kadar, sportsku opremu, nogometnu loptu, lječničku službu, baš ništa što čini minimalno organiziran jedan nogometni klub posebno je tragično što se NK Međimurje natječe u drugoj nogometnoj ligi dakle u profesionalnom kontekstu, kao takvi naše utakmice odigravamo po cijeloj Hrvatskoj.

Tragično je,  gdje kod se pojavimo da nemamo osnovni identitet trenerke s logom kluba pa nas protivničke ekipe ni ne doživljava kao momčad na što asocira jednim dijelom naš kraj.

Osim neodrživog stanja koje smo naveli, igrači ne primaju novac za smještaj i hranu te su na taj način gladni. Na to sve  Primanja igrača su između 2.000,00 i 5.000,00 kn mjesečno .  Kako dio igrača nije primio ugovorene prihode još iz sedmog mjeseca neki iz osmog gdje te dosta simbolične naknade kasne sad već dva i više mjeseci poslali smo otvoreno pismo upravi kluba na čelu s predsjednikom Gdin Augustinom Jesenovićem gdje smo ukazali na neodrživo stanje i upozorili ukoliko se isto nepopravi i neriješi do 15.11.2022 godine da ćemo sve svoje radne obveze izvršavati ali da nećemo igrati utakmicu protiv NK Opatije koja je na rasporedu u petak 18.11.2022 godine u 13.30 h.

Sukladno navedenom, 16.11.2022 godine u 17 h održan je sastanak sa upravom kluba, na čelu s predsjednikom Augustinom Jesenovićem i predstavnicima igrača kapetanom i dva dokapetana.

Tijekom sastanka, sa nekoliko rečenica predsjednik je naglasio da novaca u klubu nema , da ih on nemože niti naći , niti dati i da mu se fućka za klub i igrače .

Poslije takvog nastupa,  a kako predsjednik rijetko dolazi na utakmice NK Međimurja i velika većina igrača nije imala priliku upoznati ga nevidimo nikakav uvjet da s takvim predsjednikom ovaj klub nema sadašnjost  niti može imati budućnost.

Apeliramo na gradsku vlast, na sve građane i sve one koji smatraju da NK Međimurje predstavlja sve građane grada Čakovca i naše županije da podrže inicijativu uređenja odnosa u NK Međimurju, gdje naglašavamo i još jednom  se zahvaljujemo svakom stanovniku grada Čakovca  i aktualnoj gradskoj upravi na odličnoj infrastrukturi i svim preduvjetima da možemo normalno trenirati i igrati utakmice jer gotovi svi naši sportski suparnici kad gostuju kod nas u Čakovcu sa velikim respektom i poštovanjem govore o našim infrastrukturnim uvjetima. Iz navedenih razloga ako grad ispunjava na visokoj razini sve predpostavke za funkcioniranje kluba neprihvatljivo je da jedna osoba ovako klub tretira, uništava i čini štetu svim građanima, kako grada tako i županije.

S poštovanjem

SENIORSKA MOMČAD NK MEĐIMURJE ČAKOVEC“

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE