Žiga razveselio za okrugli rođendan invalida Tomicu Novaka iz Donjeg Hrašćana

Sudbina nimalo nije pomazila Tomicu (Tomislava) Novaka iz Donjeg Hrašćana, Guleščak 145, koji je u četvrtak, 25. lipnja proslavio svoj četrdeseti rođendan.

Tomica je invalid od prve godine života, kreće se uz pomoć električnih kolica. Raduju ga male životne radosti no teško govori, vedra je duha, sve razumije i veoma je inteligentan.  

Krivac za njegovu invalidnost je cjepivo protiv dječje paralize koje je dobio u prvoj godini života. Dobio je visoku temperaturu po noći, četiri dana bio je komi,  doktori su konstatirali upalu mozga. Posljedice nosi čitav život, ostao je invalid. 

O njemu brine majka Anka, otac je na žalost umro. Pomaže joj baka Marija, te posebno sestra Laura, teta Zdenka, nečakinje Nika i Lara, šogor Gregor Bunc, a tu je i njegov pas Dino, zlatni retriver.

Znajući da mu se približava okrugli rođendan, teta Zdenka zamolila je Mirka Švenda Žigu kojeg obožava, da mu nenajavljeno čestita rođendan pjesmom, a tako je i bilo. Za tajnu je znala samo sestra Laura, dok je Tomicu to bilo iznenađenje.

Vedar po prirodi, Tomica voli pjesmu i veliki je fan Žige, što znaju članovi obitelji ali i  cijeli Guleščak, dio naselja Donji Hrašćan.

Spazivši Žigu već s prozora, Tomica nije mogao izdržati, od radosti su mu poteke suze, zaurlao je iz sveg glasa, iako ne govori. Ušavši u sobu, Žiga mu je pjesmom čestitao rođendan, dakako uz međimursku popevku, te poklonio netom snimljeni novi nosač zvuka „Čisto međimursko“, jasno je što je na njemu. 

Baka Marija ima 98 godina i sedam mjeseci i najstariji je žitelj Donjeg Hrašćana,  još ne treba naočale,  a proslavljeni međimurski pjevač Mirko Švenda Žiga je obećao da će doći i na njenu proslavu stotog rođendana.

Žiga se rado odazvao na proslavu Tomičinog rođendana. Nije mu to prvi put, poznat je po tome što je sudjelovao u čitavom nizu humanitarnih događaja. 

Na žalost, to je moralo biti u prijepodnevnim satima, jer ima obveze.

Navečer nastupa u vlastitoj pretpremijernoj kazališnoj predstavi s nazivom „Kabaret show“ u Klanjcu u kojoj glumi zajedno s komičarem Denisom Bašićem.

Ako korona dozvoli, predstavu će uskoro vidjeti mnogi gledatelji i u našem kraju, na pretpremijeri u Jastrebarstkom se tražila karta više, a dio poblike ostao je izvan dvorane. (J. Šimunko)

Ostavi komentar