FOTO I VIDEO: Gornji Mihaljevec zablistao je u posebnom blagdanskom ruhu!

Blagdansko ozračje zavladalo je u centru Gornjeg Mihaljevca gdje je u organizaciji Udruge Luna po prvi je put organiziram prigodan program povodom Adventa i paljenja prve adventske svijeće.

Advent u Gornjem Mihaljevcu zamišljen je kao božićna oaza za djecu i mještane. U samom centru mjesta ispred Društvenog doma postavljene su prekrasne jaslice koje je izradio mještanin Ivan Pilaj. Blagdanskom ozračju doprinjele se lampice, dekoracije u obliku darova i borova te veliki adventski vijenac.

Danas palimo prvu adventski svijeću nade. Danas molimo da naučimo kršćanski bdijeti u zahvalnosti za dar života i da u sebi osjetimo poziv koji je Bog podario svakom čavjeku, da živimo život u ljubavi. Ovo je svijetlo znak naše molitve, kazao je velečasni Ivan Vugrinčić, dok je načelnik Goran Lovrec zapalio prvu adventsku svijeću na vijencu.

U adventski ugođaj mještane Gornjem Mihaljevca svojim su pjesmama uveli pjavači i pjevačice mjesnog zbora te bariton Armando Puklavec koji rodom dolazi iz Gornjeg Mihaljevca. Poseban gost iznenađenja bio je Sveti Nikola s krampusima i anđelima dijelivši dječici bombone i šibe. Posebno je uzbuđenje za mališane bila vožnja vlakićem koji je bio ukrašen lampicama.

Za sve prisutne volonteri Udruge Luna pripremili su topli čaj, punč i kuhano vino kako bi se ugrijali u ovo hladno prosinačku večer. Uz sve to, bile su pripremljene kobasice, a mogao se i kušati i Mihalovski božićni kolač koji je osmislila Mirjana Zadravec iz Tupkovca.

Program povodom paljenja prve adventske svijeće vodila je Gordana Knezić, predsjednica Udruge Luna pod čijom je palicom organiziran ovaj prekrasan događaj.

U nastavku pogledajte kako je uređen centra Gornjeg Mihaljevca.

Ostavi komentar