Premijerna publika u CZK Čakovec odlično prihvatila novu predstavu Dramskog studia Dada “Dok te nije bilo“

Majka svom sinu prije odlaska na spavanje pripovijeda priču kako su se ona i tata upoznali. Okosnica je to nove emotivne igrano lutkarske predstave “Dok te nije bilo”u izvedbi Dramskog studia Dada Kazališne družine Pinklec Čakovec prema tekstu „Dok te nije bilo“  (Elif Temuçin).

Režiju i dramaturgiju potpisuje Davor Dokleja. O predstavi govori:

– Radnja se odigrava u dječjoj sobi koja je puna predmeta i igračaka. Oni tijekom predstave ožive i uprizoruju tu ljubavnu priču između mame i tate. Animirali smo te predmete, pa u predstavi ima glumačkih i lutkarskih dijelova. S obzirom da se naša glumačka ekipa mijenja svakih par godina s obzirom da mladi odlaze na studij, moram istaknuti da su u ovoj predstavi četiri “stara” glumca, ali i četiri nova koji prvi put glume u ovakvom jednom djelu. To je na neki način i moj i njihov zajednički uspjeh, jer nije jednostavno iznijeti ovako zahtjevne glumačko-igrane role.

Predstava je odigrana u Centru za kulturu pred prepunom dvoranom unutar Kazališne tribine za djecu i mlade “Cukorek”.

Likovno oblikovanje (lutke, scenografija i kostimi) osmislila je Jelena Dokleja. Autor glazbe je Igor Baksa, oblikovanje rasvjete potpisuje Mario Zelenbaba, a plakata predstave Tomislav Brozović. Igraju Asja Vidović, Jakov Feher, Matej Žerjav, Eva Marciuš, Nika Šarić, David Šafarić, Mara Barbić i Helena Židov.

foto: rr

U nastavku dio atmosfere s premijerne izvedbe:

Ostavi komentar