13.1 C
Čakovec
Subota, 3 lipnja, 2023

Grad Prelog dobio novih 2,5 milijuna kuna za tri projekta

Radi se o sredstvima odobrenima u sklopu Javnog poziva za sufinanciranja provedbe europskih projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, a vrijednost ova tri ugovora je približno 2,5 milijuna kuna.

Dobre vijesti u Upravu Grada Preloga stigle su, u petak 24. rujna, iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Naime u radnom posjetu Gradu Prelogu boravila je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak sa suradnicima te ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat sa svojim suradnicima.

Tom je prilikom ministrica Tramišak uručila  gradonačelniku Ljubomiru Kolareku ugovore o financiranju iz Fonda za sufinanciranje: za projekt Aqua Adventures, zatim za projekt izgradnje infrastrukture u Gospodarskoj zoni u Prelogu – Sjever te za projekt koji se odnosi na rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića Fijolica u Prelogu.

-Ovo je još jedan dokaz da dobro radimo, da je naš rad prepoznat i na kraju nagrađen. No, moramo biti oprezni, racionalni i pažljivo raspolagati sa novcem. Ulaganja u Prelog su velika, a sva ona obećanja koja smo dali uoči ovogodišnjih lokalnih izbora pomalo se ostvaruju, istakao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Radnom sastanku, uz gradonačelnik Kolareka, nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga Željko Poredoš, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova.

Izvor: grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,592FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE