Zavarivači se zaposle isti dan kad završe tečaj

Grad Prelog će pomagati tvrtkama kad je riječ o deficitarnom zanimanju zavarivač u suradnji s tvrtkom “Kečkeš” d.o.o. iz Preloga i Centrom za zavarivanje iz Slavonskog Broda.

Danas je u Prelogu održan prvi radni sastanak zainteresiranih poduzetnika koji trebaju zavarivače, a riječ je o većini metalnih tvrtki u našem kraju.

Skup je u ime Grada Preloga pozdravio zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan zahvaljujući na inicijativi tvrtki “Kečkeš” te istakao da je zanimanje zavarivač deficitarno već nekoliko godina, a tako će biti i dalje.

U ime Centra za zavarivanje tvrtke Đuro Đaković iz Slavonskog Broda školu za zavarivače predstavio je direktor Božidar Ćorić, ujedno međunarodni inspektor za tlačnu zaštitu te istakao:  – Naše je opredjeljenje da školujemo zavarivače koje tržište treba. Zajednički nam je cilj da osposobimo ljude da ostanu ovdje i da nađu posao. Na tečajevima se uči praktično zavarivanje, kakao bi se polaznik što prije osposobio. Mogu se javiti svi koji imaju završenu najmanje osnovnu školu i da su punoljetni, a  najvažnije je da im je posao zagarantiran, zavarivači se zapošljavaju isti dan kad završe tečaj.

Grad Prelog pak mnogo može pomoći u animaciji roditelja ali i sredine, a pomoć grada načelno je već dogovorena, istakao je Marko Kečkeš u ime tvrtke “Kečkeš”.

Ostavi komentar