Stiglo 100 prijava, ali novaca bilo samo za 18 učenika

Svakodnevno čujemo o nedostatku ovih kadrova pa je bilo za očekivati da će se i druge jedinice lokalne samouprave, osim Županije i Čakovca uključiti u stipendiranje, kazao je Boris Lukovnjak, predsjednik Županijske obrtničke komore Čakovec. Nažalost to su samo deklarativne podrške.

Ukupno 18 učenika u devet različitih zanimanja ostvarilo je pravo na stipendiju za obrtnička zanimanja u iznosu od 600 kuna mjesečno. Stipendiranje zajednički provode Obrtnička komora Međimurske županije, Međimurska županija i Grad Čakovec.

U vrijeme kad smo krenuli u ovaj projekt 2003. godine malo je bio onih koji su razmišljali da je stipendiranje obrtničkih zanimanja potrebno, a danas svakodnevno čujemo o nedostatku ovih kadrova pa je bilo za očekivati da će se i druge jedinice lokalne samouprave uključiti u stipendiranje, kazao je Boris Lukovnjak, predsjednik Županijske obrtničke komore Čakovec. Dodao je nažalost to su samo deklarativne podrške, a kad treba ići u sufinanciranje  onda izostaju konkretne odluke. Zbog toga ove školske godine možemo stipendirati samo 18 učenika, a pristiglo je rekordnih 100 prijava, kazao je Boris Lukovnajk, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije. Ranijih godina stipendije za obrtnička zanimanja dobivalo je između 36 do 50 učenika.

Ove godine pravo na stipendiju ostvarile su Katarina Čutura i Sara Baksa za obućarke. Kristina Golub za krojačicu, Mihael Telebuh za tokara. Mihael Mužina, Vilim Anderlon i Ljerko Varga za autoelektričara, Mateo Varga za bravara, Daniel Lesinger i Alexander Horvat za instalatera grijanja i klimatizacije, Mihael Ruska i Mateja Granatir za slastičare, Denis Vrbanec, Ivan Kukovec i Toni Jurinec za kuhara i Snježana Cmrečnjak za konobara.

Ostavi komentar