Nagrada Ponos Hrvatske za hrabre Vladimira Pintara i Marija Gašparića

Mario Gašparić i Vladimir Pintar, Foto: zv

Nakon Ivana Božića iz udruge Humana nova, još će dva Međimurca dobiti nagradu Ponos Hrvatske.

>> Upravitelju Humane nove Ivanu Božiću nagrada Ponos Hrvatske

Ponos Hrvatske primit će Mario Gašparić i Vladimir Pintar, dvojac koji je svladao Gorazda Novaka, muškarca koji je u Svetoj Mariji ustrijelio dvije žene.

Vladimir mu je izbio pištolj iz ruke, a potom su ga on i Mario zajednički savladali i pozvali policiju.

Vladimir i Mario čuli su više uzastopnih pucnjeva u susjedstvu. Na tlu su vidjeli tijela žrtava, a pored njih je stajao muškarac naoružan pištoljem i pucao. Božica M. (52) i njezina nećakinja Andreja B. (39) bile su mrtve. Drama se odvijala pred očima Andrejinog autističnog sina (5) koji je bio u autu.

– Pokušao sam svladati čovjeka s pištoljem da ne napravi još veće zlo. Postupio sam instiktivno i vjerujem da bi to napravio svaki susjed. Nisam razmišljao o mogućim posljedicama po mene, već sam se uhvatio s njim u borbu i nekako mu izbio pištolj iz ruku – prepričava Vladimir koji je prvi stigao.

Mario je dotrčao naknadno. – Nakon uzastopnih pucnjeva krenuo sam na ulicu bos i vidio Vladimira kako se hrva s nekim ispred susjedove kuće. Sekunde su bile u pitanju i uopće nisam razmišljao o opasnosti. Ugledao sam i Vladimirovu suprugu koja je uzela pištolj koji je Vladimir izbio iz ruku čovjeka s kojim se borio. Dodala ga je meni, a ja sam ga bacio na travu i pomogao Vladimiru koji je gotovo već svladao čovjeka. Stavio mu je ruke na leđa i rekao mi da zovem policiju pa sam otišao po mobitel. U prvom trenutku se nisam uopće bojao i razmišljao o tome. Tek kasnije sam shvatio što je učinio i što se još moglo dogoditi da ga nismo svladali – kaže Gašparić, otac dviju kćeri.

Izvor: Ponos Hrvatske

Ostavi komentar