SDP Međimurja i Čakovca poklonio je pripadnicama ljepšeg spola na već tradicionalno obilježavanje Dana žena kazališnom predstavom u petak, 6. ožujka u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 18 sati.

Gledalište Centra za kulturu bilo je prepuno čakovečkih dama. Na ulazu su bile darivane crvenim karanfilima a mogle su uživati u predstavi teatra Moruzgva, “Gola u kavezu”

Vrlo intrigantna predstava govori o tri prijateljice zarobljene u suvremenom životu.

Duhovita melodrama Gola u kavezu autorice Olje Runjić bavi se majčinstvom u suvremenom društvu. Kavez iz naslova zapravo je strah od majčinstva u vremenu i kulturi u kojoj je tradicionalna obitelj dovedena u pitanje. Una, konceptualna umjetnica neprepoznata od kritike i bez razumijevanja publike, u vezi je s oženjenim muškarcem. Nezadovoljna je svijetom, jedva preživljava, ali je vedra duha. Nina je trudna u trenutku kada saznaje da je muž vara i dulje nego što su u braku, stoga se osjeća vezanom i nemoćnom. Tanja je uspješna i moćna poslovna žena, financijski stabilna. S druge strane, nedostaje joj slobodnog vremena i ljubavi, ne može imati vlastite djece, a bivšeg muža s novom obitelji viđa po šoping centrima… Predstava o trima prijateljicama progovara o univerzalnim problemima današnjeg društva, međuljudskim odnosima, muško-ženskim odnosima, izostanku komunikacije, prijateljstvu i usamljenosti.

Kazalište Moruzgva u radu je na predstavi uspješno surađivalo s udrugama koje se bave ženskim pitanjima i ravnopravnošću spolova u suvremenom društvu te oduševljava publiku već više od šest godina!

Galeriju pogledajte ovdje: “Gola u kavezu”

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar