2.8 C
Čakovec
Nedjelja, 21 travnja, 2024

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec: Dodijeljene nagrade sudionicima državnih natjecanja

U čakovečkoj Gimnaziji Josipa Slavenskog održana je svečanost na kojoj su dodijeljene nagrade učenicima i mentorima – sudionicima državnih i međunarodnih natjecanja u školskoj godini 2022./2023.

Na školskim natjecanjima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje sudjelovalo je ukupno 366 učenika, što čini 58% ukupnog broja učenika škole. Od tog broja, njih 159 uspješno se plasiralo na državnu razinu natjecanja.

Nagrade su osigurali Međimurska županija, Grad Čakovec i sponzori.

Ravnateljica Sandra Breka Ovčar izrazila je zahvalnost u ime škole te istaknula iznimne rezultate postignute u ovoj školskoj godini.

Župan Međimurske županije, Matija Posavec, također je izrazio ponos zbog postignutih rezultata Gimnazije Josipa Slavenskog. Istaknuo je važnost predanosti i iskorištavanja potencijala učenika te je pohvalio inovativnost i motivaciju koja karakterizira ovu školu. Župan Posavec najavio je i daljnje ulaganje u obrazovanje kako bi se osigurali uvjeti dostojni takvih postignuća, uključujući i nadolazeću dogradnju školske zgrade.

Na svečanosti su se obratili i predstavnici nagrađenih učenika i mentora.

Vito Križaić zahvalio je školi i Međimurskoj županiji na organizaciji svečanosti te na podršci koju pružaju učenicima.

Zlatka Grahovec Soldat istaknula je svoju zahvalnost na poticajnom okruženju koje vlada u školi i u Međimurskoj županiji.

Priznanja su za iznimno uspješne nastupe na državnim natjecanjima primili su sljedeći učenici i mentori: najviši rezultat ostvarili su Gabriel Horvat i Ema Novak, te njihov mentor Krešimir Trojko, prof., kao i Vito Križaić i mentor Karlo Meglić, prof., za područje kemije, kao i u u hrvatskom jeziku Marta Premuš i mentorica Vedrana Močnik, prof., za osvojena prva mjesta.

Nagrađeni su i učenik Danijel Pilaj i njegova mentorica Tamara Srnec, prof. te Margareta Sinković s mentoricom Melitom Sambolek, prof.
Na Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke 2. mjesto u matematici osvojila je Marija Dora Marodi koju je pripremio mentor Nikola Lepen, prof., dok su na Turniru mladih prirodoslovaca izvrsni bili Korana Drakulić i Luka Florjanić uz mentorstvo Melite Sambolek, prof.
Na više natjecanja sudjelovali su učenici Korana Drakulić, Danijel Pilaj i Fran Janči.

Uz postignuća u akademskom području, gimnazijski su učenici ostvarili izvrsne rezultate i u sportskim natjecanjima. Ukupno 168 učenika sudjelovalo je na natjecanjima u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, od kojih se njih 109 plasiralo na završna natjecanja u 13 različitih sportskih disciplina.

Najviša mjesta osvojili su: Irina Šincek, Dora Gašparić, Nora Mesarić, Žana Marie Munda, Barbara Vrčić i Zara Maria Caban, Marko Novak, Nino Blažić, Jakov Štampar, Mauro Janušić, Eugen Bogomolec, Niko Kolman, Vito Kostel, Jakob Jakšić, Mak Žerjav, Domagoj Vučenik s mentorom Goranom Karamarkovićem, prof.

U školskoj godini 2022./2023. ukupno se iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec u znanju i sportu natjecalo 537 učenika (85 % ukupnog broja učenika), od čega se 396 učenika (63 %) plasiralo na županijsku razinu i 159 učenika na državnu razinu natjecanja  (25 %).

 

Izvor i foto: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE