FOTO: Srednja škola Čakovec u središtu grada promovirala Europski dan jezika

Sunčanu čakovečku špicu danas su razigrali čakovečki srednjoškolci nizom aktivnosti posvećenih Europskom danu jezika. Domaćin programa bila je Srednja škola Čakovec, a u program se uključila Ekonomska i trgovačka škola te Graditeljska škola.

europski dan jezika (35)_resize

Učenici i mentori pjevali su, plesali, proveli niz radinica na francuskom, engleskom, španjolskom i slovenskom jeziku, predstavili magazin „KCOJ” školski časopis ne pet stranih jezika, u svoje igre uključili i prolakznike.

Jedna od menotrica i učiteljica Irena Pevec Jurešić istakla je kako današnje generacije vole učiti strane jezike posebice engleski jezik s kojim se većina učenika vrlo dobro koristi. Tome su pridonijele u suvremene tehnologije, računa i mobiteli, gdje djeca vrlo brzo uče engleski jezik za razliku od prijašnjih generacija kada tih mogućnosti nije bilo.

Učenici su jednoglasni i u odabiru stranog jezika. Na prvom mjestu je engleski jezik, a drugi koji se većini sviđa je španjolski jezik.

Podsjetimo, 26. rujna obilježava se Europski dan jezika s ciljem promicanja bogate jezične i kulturne raznolikosti Europe te poticanja cjeloživotnog učenja jezika u školi i izvan nje kako bi se povećala višejezičnost, kao i poznavanje i razumijevanje različitih europskih kultura. Razigranu mladost i dio programa pogledajte u našoj mini galeriji. Koordinatorica programa bila je nastavnica engleskog jezika i književnosti Aristeja Juras. U fotogaleriji donosimo dio atmosfere s Trg Republike.

 

foto: Zlatko Vrzan, rr

Ostavi komentar