FOTO: Slavlje u Prelogu uz ministre Darka Horvata i Gordana Grlića Radmana

prelog
Dobitnici najviših priznanja grada Preloga

Cjelodnevnim događanjima, Grad Prelog obilježava svoj Dan. Ime Preloga prvi se put u pisanom obliku spominje 1264. godine, u povelji bana Rolanda od Ratolda. U spomen na to prvo spominjanje imena, Preložani svake godine 6. prosinca obilježavaju Dan grada. Predstavnici Grada jutros su položili cvijeće i upalili svijeće ispred centralnog križa na groblju u Prelogu.

Potom je za sve građane u središtu Grada bilo priređeno druženje uz kobasice i kuhano vino. U prijepodnevnim satima, otvorena je punionica električnih vozila, na Trgu sv. Florijana u Prelogu te su otvorene novouređene podrumske prostorije, koje će koristiti Udruga umirovljenika Prelog. Otvorena je i punionica električnih automobila koja je rezultat potpisanog sporazuma između Hrvatske elektroprivrede d.d. Zagreb i Grada o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje elektromotornih vozila. Prelog na ovaj način potpomaže razvoj elektromobilnosti, kao prijevoznog modela koji će doprinijeti održivom razvoju regije.

Središnje slavlje uz Dan Grada bila pak je svečana sjednica gradskog vijeća kojoj su uz brojne goste i prijatelje prisustvovali i ministar gospodarstva Darko Horvat te ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Kako to i priliči slavlju na sjednici su dodijeljena i najviša javna priznanja.

Tako su Plakete bile uručene Nadi Patafta iz Cirkovljana, Velimiru Švendi iz Čehovca, poduzeću Varga elektronik iz Draškovca, Darku Kolareku iz Preloga te posthumno Ivanu Kovačiću, također iz Preloga.

Grb Grada Preloga primili su Terezija Božek, Dejan Novak i Stjepan Naranđa, svi iz Preloga.

Ostavi komentar