FOTO: Razbojnici koji su bježali policiji nakon provale u Macincu “iza brave” – u istražnom zatvoru i odgojnom domu

Potjera
Epilog potjere nakon razbojništva u Macincu

U subotu, 5. siječnja iza 22 sata, u Macincu, Glavnoj ulici, maskirani trojac provalio je u kuću, no vlasnica se probudila, nakon čega su ju uz prijetnju pištoljem i metalnom predmetom zadržavali u sobi te pretraživali kuću. Vlasnica je potom uspjela pobjeći, no počinitelji su je sustigli, gurnuli, uslijed čega je pala, dok su oni pobjegli vozilom.

Nakon što je policija promptno uhvatila iste, utvrđeno je da se radi o 19-godišnjaku s područja grada Mursko Središće i dva maloljetnika za koje se ne navodi gdje točno žive, ali također imaju prebivalište u Međimurju. Odlukom suca istrage smješteni su u istražni zatvor (19-godišnjak), odnosno zadržani u odgojnom domu (maloljetnici).

– Brzom reakcijom, u koordiniranoj akciji policije, ophodnja Policijske postaje Štrigova je u Železnoj Gori uočila vozilo koje odgovara opisu iz kaznenog djela te je započeta potjera uz zvučne i svjetlosne signale budući da se vozač vozila nije htio zaustaviti. U Šenkovcu je drugo službeno vozilo blokiralo cestu uz zvučne i svjetlosne signale, no vozač se nije zaustavio već je namjerno udario u to službeno vozilo i udaljio se cestom prema Murskom Središću. U daljnjoj potjeri je vozač vozila skrenuo na poljski put u blizini grada Mursko Središće te opet namjerno udario u isti službeni automobil, da bi nakon toga bio zastavljen, nakon čega su tri osobe iz vozila uz uporabu sredstava prisile uhićene. Žena je u događaju lakše ozlijeđena, dok policijski službenici u događaju nisu ozlijeđeni. Od trojca su oduzeti predmeti iz kaznenog djela.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je trojac počinio kazneno djelo Razbojništvo, a maloljetnik i dva kaznena djela Prisila prema službenoj osobi, kao i Oštećenje tuđe stvari te su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, nakon čega su svi troje u nedjelju, 6. siječnja, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, priopćila je PU međimurska.

Nakon policije kako doznajemo s njima se počeo baviti i DORH koji je zatražio istražni zatvor u Varaždinu, odnosno zadržavanje u odgojnom domu što je sudac istrage i prihvatio.

Ostavi komentar