FOTO: Gradski dužnosnici obišli zimske radionice i kampove školaraca

Grad Čakovec šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Kao i proteklih 12 godina, Grad Čakovec tijekom zimskih školskih praznika za osnovnoškolce organizira kampove i radionice. I ovog zimskog raspusta djeca mogu birati između šest različitih područja, a ovogodišnji odaziv je više nego dobar.

Prošli tjedan tako je održana glazbena radionica u Osnovnoj umjetničkoj školi „Miroslav Magdalenić“, a danas su u toj školi započela i baletna radionica. Glazbenu radionicu je u petak obišao gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač koji je sudionicima podijelio priznanja. Tom je prilikom istaknuo da su ovi sadržaji koji se tijekom zimskih ali i ljetnih praznika održavaju u Čakovcu, dio ulaganja u obrazovanje kojima Grad našoj djeci i mladima želi pružiti što kvalitetnije obrazovanje to što veći broj raznih aktivnosti. Po tome je Čakovec prepoznatljiv, rekao je Kovač, a to je potvrdilo i nedavno istraživanje po kojem je Čakovec vodeći grad u Hrvatskoj po ulaganjima u obrazovanje i demografiju.

Radionice i plivački kamp u ponedjeljak pak su obišli zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Zoran Vidović. Po prvi put u Domu amatera u Čakovcu održane su radionice iz tradicijske kulture na kojima zainteresirani učenici mogu naučiti nešto o međimurskoj tradiciji, pjesmi, folkloru i običajima. Premijeru su danas imale i Informatičke radionice Međimurskog informatičkog kluba. Održavaju se u II. osnovnoj školi u Čakovcu, a teme su 3D ispis, natjecateljski Python, programiranje te Micro:bit radionica.

Najveća gužva danas pak je bila i III. osnovnoj školi u Čakovcu, gdje se po treći put održavaju Zimske radionice iz tehničke kulture. Prijavljeno je 250 djece iz svih čakovečkih osnovnih škola, a organizator Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije pripremilo je čak 12 različitih radionica, od radiokomunikacija, preko modelarstva i robotike, pa sve do  radionica oslikavanja predmeta i Foto i video radionice. Radionice iz tehničke kulture otvorio je zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, poželjevši svoj djeci da kroz igru i druženje, nauče nešto novo što će im koristiti u daljnjem obrazovanju te se zahvalio svim učiteljima koji na ovaj način djeci nastoje prenijeti dodatno znanje.

Sutra pak u I. osnovnoj školi u Čakovcu, počinju već etablirane informatičke radionice. Vode ih učitelji informatike Ivana Ružić i tehničke kulture Branko Vujnović, a ove godine zainteresirani učenici mogu birati između iPad laba, programiranja Ozobota, 3D modeliranja i ispisa,  izgradnje i programiranja Fischer technik robota.

Zamjenici gradonačelnika u ponedjeljak su obišli i plivački kamp koji se u organizaciji Čakovečkog plivačkog kluba održava na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu. Prijavljeno je preko 150 djece, a sudionici su, ovisno o dobi, podijeljeni u dvije skupine.

Baletna radionica završava u srijedu, informatička u I. osnovnoj školi u četvrtak, a sve ostale u petak. Ukupno se na sve radionice i plivački kamp prijavilo oko 6 stotina osnovnoškolaca.  Organizatori Zimskih kampova i radionica su Grad Čakovec, Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca, Gradska zajednica kulture Čakovec, Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, I. osnovna škola Čakovec, II. osnovna škola Čakovec, III. osnovna škola Čakovec, Umjetnička škola „Miroslav Magdalenić“ Čakovec, Međimurski informatički klub i  Čakovečki plivački klub.

 

Ostavi komentar