FOTO i VIDEO Štrigova: Podijeljena općinska priznanja uspješnim učenicima i tvrtki NDK

Općina Štrigova svečanom je sjednicom Općinskog vijeća proslavila Dan općine.

Posebnost ove sjednice bila je u tome što je bila održana u novootvorenoj hali tvrtke NDK iz Svetog Urbana. Svečanosti su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, varaždinski župan Radimir Čačić, župan Općine Razkrižje Stanko Ivanušić, kao i mnogi drugi uzvanici, općinski vijećnici, načelnici susjednih i slovenskih općina, te brojni mještani, kao i čelni ljudi Turističke zajednice Općine Štrigova.

Svečana sjednica bila je prilika za dodjelu općinskih priznanja. Za vrhunske rezultate u osnovnoškolskom obrazovanju priznanja su primili: Dora Horvat, Patrik Jambrović, Laura Knehtl, Antonia Šajnović, Aleks Šinko, Tihana Tomšić, Leonora Kuqi i Karla Hanc.

Priznanja za ostvarene rezultate na natjecanjima (OŠ i SŠ) dobili su: Gracie Slokan za 4. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture, Luka Šafarić za 3. mjesto na državnom natjecanju iz geografije, Veliki zbor OŠ Štrigova za plasman na državno natjecanje i osvajanje srebrne plakete, Magdalena Žižek za 3. mjestu za natjecanje Schola medica i Fran Sabolčec za 3. mjesto na Europskom prvenstvu u Shito Ryu karateu u Rumunjskoj.

Priznanje za ostvarene vrhunske rezultate na gospodarskom planu dobila je tvrtka NDK iz Svetog Urbana, u čijim je novim pogonima održana svečana sjednica. Tvrtka je od svog osnutka 2015. godine napredovala strelovitom brzinom, proširila svoju proizvodnju se samo širom Europe, već i puno šire. Promet juoj s esvake godine povećava za više od 100 posto. Ujedno je tvrtka za rezultate na gospodarskom plani dobitnik ovogodišnje nagrade Zlatna kuna u svojoj kategoriji, koju dodjeljuje Županijska gospodarska komora.

Svečanost sjednice svojim su pjevanjem uveličale ŽVS Stridonne te sestre Leonora i Larisa Kuqi.

Više o svemu pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina.

 

Ostavi komentar