Udžbenike za osnovce od ove godine financira država

osnovnoškolci
Ilustracija

I ove školske godine učenici i njihovi roditeljli mogu računati na besplatni prijevoz i udžbenike. – Što se tiče besplatnog prijevoza učenika osnovnih škola, Međimurska županija nastavlja projekt financiranja prijevoza učenicima osnovnih škola kojima je osnivač. Ništa od onoga što je bila dosadašnja praksa u prijevozu učenika ne mijenjamo, budući da nismo imali nikakvih pritužbi ni prijedloge izmjene, poručila je Blaženka Novak, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje. Podsjetila na činjenicu da unutar školskog prijevoza financiraju i do 100 km po svakoj školi za druge potrebe u realizaciji školskih kurikuluma, što je značajna ušteda za njihove roditelje.

S početkom školske godine 2019. / 2020. obvezne školske udžbenike za učenike osnovnih škola financirat će država, dok će županijski, gradski i općinski proračuni biti oslobođeni te stavke.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak izvijestila je o upisima u prve razrede osnovnih škola te dodala kako je ove godine na području Međimurske županije upisano 52 učenika više, nego lani za što će biti potrebna dodatna četiri razreda. Što se tiče besplatnog prijevoza učenika osnovnih škola, pročelnica Novak istaknula je kako Međimurska županija nastavlja projekt financiranja prijevoza učenicima osnovnih škola kojima je osnivač.

 

Ostavi komentar