U crkvi svetog Jurja mučenika održan predivan koncert muških zborova i klapa

Jučer su župnu crkvu svetog Jurja mučenika ispunili raspjevani glasovi muških zborova i klape.

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, održan je prigodni koncert u 18:00, pod nazivom „Pjesme i sjećanja“.

Ovaj glazbeni susret pjesmom su otvorili domaćini: Muška vokalna skupina Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu pod vodstvom Milovana Horvata, nakon čega je uz nekoliko uvodnih riječi minutom šutnje odana počast svim preminulima i stradalima iz mučnog i teškog vremena naše prošlosti.

Gosti ovog koncerta bili su Muški pjevački zbor Bistrani iz Bistre pod vodstvom umjetničkog voditelja zbora Damira Šumečkog te Klapa Balinjera Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu koja je također pod vodstvom Damira Šumečkog.

Glazbena večer bila je podijeljena tematski u tri cjeline. U prvom dijelu koncerta sva tri ansambla izvela su skladbe sakralne tematike (romarske, marijanske, gospodnje) nama dobro poznate. U drugom dijelu koncerta izvedene su svjetovne skladbe u kojima je opjevana ljubav prema voljenim osobama, dok je treći dio koncerta slavio Domovinu, ljubav prema narodu, ali i žrtvu koja je podnesena ne tako davne 1991. godine.

Prije samog završetka glazbene večeri s nekoliko riječi zahvale, svim okupljenima obratila se predsjednica Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu, gospođa Marta Lončar-Vinković. Tom prilikom, gostima: Muškom pjevačkom zboru Bistrani i Klapi Balinjera podijeljeni su prigodni pokloni u znak zahvale i uspješne suradnje.

A na samom kraju glazbenog putovanja sva tri muška ansambla otpjevala su zajedničku pjesmu „U boj, u boj“. Nadamo se da će biti više ovakvih glazbenih prilika i prigoda koje će nas okupiti u narednim godinama, poručili su iz Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu.

Foto: Pjevački zbor “Sveti Juraj na Bregu”

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE