U DOMAŠINCU problemi oko financiranja izgradnje sportskog Doma: Čekaju se EU sredstva

Kamen temeljac na novom sportskom domu NK Dinamo u Domašincu položen je početkom rujna 2018. godine, a riječ je o projektu rekonstrukcije, dogradnje i opremanja sportske građevine – sportske dvorane s pratećim sadržajima. Izvođač radova je poduzeće Izgradnja iz Domašinca.

Kao što je poznato, izgradnjom novog prostora mali i veliki nogometaši dobit će priliku za održavanje treninga nogometnog kluba i nogometne škole, igranje malog nogometa, košarke, edukacije djece i odraslih te prostor za druženja. Sve sportaše dvorana i popratni sadržaji vesele jer će imati puno bolje uvjete nego je to bio do sada slučaj.

Objekt je inače danas postavljena na svoje ‘’noge’’, ali put do završetka nije baš tako jednostavan.

Razgovarali smo s načelnikom Općine Domašinec Marijom Tomašekom gdje je zapelo, odnosno o financijskim problemima koji prate ovu investiciju od samog početka izgradnje.

– Problem je u tome što NK Dinamo kao udruga ima premale prihode i banke baš ne žele pratiti udrugu u investiciji bez obzira što je u ovom slučaju u pitanju osigurani novac koji se isplaćuje naknadno i time pokriva pozajmica. Željeli smo da je Općina jamac, ali to ne može biti bez suglasnosti Ministarstva financija, a suglasnost nismo dobili još ni danas, kaže Tomašek.

Mario Tomašek
Mario Tomašek

Trenutno je jedna banka spremna pratiti troškove izgradnje koje bi trebao pokrivati NK Dinamo Domašinec, ali i to se rješenje čeka. Naime, s obzirom da su u pitanju bespovratna sredstva ona se isplaćuju naknadno, ali izvođač ne može čekati tako dugo. Stoga je dosadašnja izgradnja dvorane jednim dijelom plaćena iz općinskih sredstava, a dio još nije plaćen. Taj dio novaca čeka se od banke.

Međutim, bez obzira na sve, načelnik je optimističan oko završetka ove vrijedne investicije u Domašincu.

– Građevinski radovi će uskoro biti gotovi, a onda kreće unutarnje uređenje i vanjsko igrališta i okoliša, zaključuje načelnik.

U planu nadogradnja škole i nova dvorana

Osim dvorane NK Dinamo Domašinec, ovo mjesto želi jednu dogradnju škole i sportsku dvoranu u sklopu tamošnje osnovne škole. Kako kaže načelnik Tomašek, javio se problem dvosmjenske nastave i produženog boravka, pa su tako čak dvije obitelji odlučile otići u susjedne općine.

Upravo iz tog razloga načelnik želi da se nadogradi objekt kako bi škola mogla imati jednosmjensku nastavu.

-Javila se potreba za proširenjem škole, kako bi djeca imala bolje uvjete, te za roditelje mogućnost produženog boravka. Kada se već radi nadogradnja napravit će se i nova sportska dvorana za školarce, optimističan je načelnik. Tako bi mjesto koje je donedavno bilo bez dvorane imalo čak dvije!? 

FOTO: Zlatko Vrzan/Dora Vadlja

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE