Tehnička škola Čakovec: Dođite na Dane otvorenih vrata ove subote od 9 do 12 sati!

Tehnička škola Čakovec najveća je srednja škola u Međimurskoj županiji. Oko 800 učenika obrazuje se posljednjih godina u područjima elektrotehnike, računalstva, mehatronike i strojarstva te donedavno u gimnazijskom programu. U 38 razrednih odjela pod budnim su okom više od 80 nastavnika.

Od davne 1890. do današnje Tehničke škole Čakovec (TŠČ-a) ispisani su brojni redci knjige iz koje su izašla mnoga imena poznata i priznata u svojoj struci. Tehničari, obrtnici i mehaničari znanja i vještine usvojene u ovoj Školi ugrađuju u razvoj svog Međimurja, usavršavaju ih i nadopunjuju i izvan granica svog zavičaja.

Upisom u TŠČ učenici imaju mogućnost razvijati svoje interese u različitim smjerovima u redovnoj nastavi i nizu izvannastavnih aktivnosti.

Dođite na Dan otvorenih vrata Tehničke škole Čakovec u subotu 11. lipnja od 9:00 do 12:00 sati.

UPISI 2022. – NOVA ZANIMANJA

U 2022. osmaši, osim zanimanja koja se tradicionalno vežu za Tehničku školu Čakovec, mogu upisati dva nova – tehničar za elektroniku i automehatroničar.

Tehničar za elektroniku u TŠČ-u zamijenit će dosadašnje zanimanje elektrotehničar i omogućiti učenicima stjecanje znanja i vještina te pripremu, izradu, montiranje, ispitivanje i održavanje elektroničkih komponenti, sklopova, aparata i uređaja.

Brzom razvoju i izazovima automobilske industrije u TŠČ-u pokušat ćemo odgovoriti uvođenjem novog zanimanja – automehatroničar po JMO-u (jedinstvenom modelu obrazovanja), zanimanja koje predstavlja objedinjavanje i nadogradnju dosad uobičajenih poslova koje su rješavali automehaničari i autoelektričari.

Sva zanimanja koja se mogu upisati u TŠČ-u prate tehnološke trendove, a nakon završetka školovanja daju mogućnost brzog zapošljavanja ili nastavka obrazovanja na visokim učilištima, a potom i iznadprosječna primanja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE