ŠENKOVEC Zašto vrtić i jaslice koštaju 25% više nego u Čakovcu?

Ravnateljica vrtića, Melita Pergar
Ravnateljica vrtića, Melita Pergar

Na prvoj sjednici nakon ljeta Općinskog vijeća Općine Šenkovec jedna od točki dnevnog reda bila je i ona vezana uz prihvaćanje suglasnosti povećanja ekonomske cijene boravka djece u jaslicama i dječjem vrtiću Vrapčić. Dosadašnja puna cijena bila je 1700 kuna za jaslice i 1500 kuna za vrtić. Ekonomska cijena se povećava za 200 kuna za obje kategorije polaznika.

Tako će Općina Šenkovec za prvo dijete u jaslicama sufinancirati s 1070 kuna, a roditelji plaćati 830 kuna. Za drugo i svako sljedeće dijete u jaslicama općina Šenkovec sufinancira 1170, a roditelji plaćaju 730 kuna. Kod smještaja djece u vrtić općina od 1500 kuna ekonomske cijene za prvo dijete sufinancira 900, a roditelji plaćaju 600 kuna, a za drugo i svako sljedeće dijete općina namiruje tisuću kuna, a roditelji 500 kuna.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vrapčić Melita Pergar nove cijene obrazlaže povećanjem broja djece, zapošljavanjem dvoje novih djelatnika te ulaganjima u vrtić. No, ovim povećanjem, smatra vijećnik Ivica Smolić boravak djece u dječjem vrtiću u Šenkovcu bit će otprilike 25 posto skuplji od vrtića u Čakovcu ili primjerice Goričanu. Smolić je pitao što je to toliko posebno u razlici boravka djece u vrtiću u Šenkovcu i ostalim sredinama u Međimurju da je cijena boravka djece u Vrapčiću toliko viša.

– Osim u kvaliteti rada i u usavršavanju djelatnika,ono što je karakteristično za grad Čakovec i neke općine je to da oni kao osnivači vrtića plaćaju sve potrebne potrošne materijale i igračke svojim vrtićima, dok mi za sve to koristimo sredstva iz svojeg vlastitog proračuna, odgovorila je Pergar.

Ostavi komentar