ROTARY klub Čakovec u humanitarnoj aukciji vina za unaprjeđenje robotike u Tehničkoj školi Čakovec

Rotary klub Čakovec u okviru svojih redovnih aktivnosti još jednom organizirao hvalevrijednu akciju prikupljanja sredstva za opremanje laboratorija robotike Tehničke škole u Čakovcu. Ovog puta radilo se o Humanitarnoj aukcija vina u Hotel Parku, a donatori su poznati proizvođači vina Krauthaker, Cmrečnjak, Štampar i Lebar, uz stručnu prezentaciju hrvatskog sommeliera Maria Meštrovića.

Cilj događaja je prikupljanje donacija za opremanje laboratorija robotike Tehničke škole Čakovec. Rotary klub Čakovec osnovan je prije 20 godina kao osmi klub u Hrvatskoj, a svake godine kontinuirano provodi humanitarne akcije. Večeras su poseban naglasak stavili obrazovanje kako bi dodatno unaprijedili i podigli razinu školstva u Tehničkoj školi Čakovec.
-Ovo je priča o kojoj govorimo već jedno vrijeme, a sad su se ukazale prilike da se to i ostvari. Putem skupljenih sredstava opremiti će se naš laboratorij robotike. Konkretno se radi o kompletu simulacije industrijskog pogona, Raspberry PI Model B (14 komada) i robotski manipular; robotska ruka, osam komada, poručio je ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka. 
Župan Matija Posavec istaknuo je važnost obrazovanja u Međimurskoj županije koje je na prvom mjestu.
-Međimurska županija snažno podržava svaku inicijativu koja je usmjerena na onu osnovnu poruku solidarnosti, tolerancije i humanosti po čemu je Međimurje prepoznatljivo. Nama je ovo posebno drago, jer prikupljena sredstva usmjeravaju pametno – u obrazovanje, istaknuo je župan.
Uvodnom riječi prisutne je pozdravila Morana Kiš uime Rotaract kluba Međimurja, dok je program vodio Davor Dretar- Drele i Vid Balog. Za ugodnu glazbenu atmosferu pobrinuo se jazz kvartet. 

Ostavi komentar